Uutisen päiväys

10.3.2012← Takaisin

Härtull – Vähäsöyrinki 2. yhdistetyn COC-joukkuesprintissä

  FIS yhdistetyn Continental cupin finaaliviikonloppu kilpaillaan viikonvaihteessa Kuopiossa. Lauantaina 10.3.2012 kilpailtiin joukkuesprintti. Suomen Eetu Vähäsöyrinki ja Jim Härtull taisteli kilpailussa kakkoseksi.

  Joukkueparit hyppäsivät yhden kierroksen mäkiosuuden ja hiihto-osuus taitettiin spinttiviestinä(2x5x1,5km). Suomella kilpailussa oli kaksi paria: Eetu Vähäsöyrinki ja Jim Härtull sekä Mikke Leinonen ja Ilkka Herola. Kaksikko Vähäsöyrinki-Härtull nousi mäkiosuuden neljänneltä sijalta hienosti kärkikamppailuun ja sijoittui tiukan lopputaistelun jälkeen toiseksi. Leinonen-Herola-pari sijoittui kilpailussa 7:nneksi.

  Suomen yhdistetyn maajoukkueen valmennus ja huolto päätyi ratkaisuun jättää maailmancupin finaalikilpailu Holmenkollenilla väliin Janne Ryynäsen toipumisen ollessa vielä kesken ja suuntasi nuoren ryhmän kanssa Kuopion Continental cupiin.
  - Hyvä ja mielenkiintoinen kisa. Molemmat parit hiihtivät tänään hyvin, nämä ovat tärkeitä kisoja meidän nuorille lupauksille. Jäi vähän hampaankoloon tuossa loppusuorataistelussa, mutta hyvä näin. Tämä oli hyvä kisa ja voi todeta, että päätös tänne kilpailemaan tulemisesta oli kyllä oikea, arvioi Savolainen lauantain kisan jälkeen.

  Hiihto-osuudella parit hiihtivät 1,5 kilometrin lenkkiä vuorotellen. Härtull hiihti ankkuriosuuden ja yritti lähteä karkuun neljän kärkiryhmästä hyvissä ajoin.
  - Jim yritti vähän liian aikaisin loppuratkaisua. Parhaat paukut menivät siinä ja ei saanut loppusuoralla enää niin kovaa puristettua. Hän on kyllä vahva hiihtäjä loppukirissä, ja sillä uskalsi lähteä jo tuolla aiemmin yrittämään ratkaisua, kertoi Savolainen taktiikasta.

  FIS yhdistetyn Continental cup päättyy sunnuntaina 11.3. kilpailtavaan gundersen-kilpailuun Kuopion Puijolla.

  Tuloskooste
  FIS yhdistetyn Continental cup 2011-12
  10.3.2012 Kuopio joukkuesprintti HS 127/2x7,5km
  1. Itävalta (Dominik Dier, Philipp Orter) 38.35,1
  2. Suomi I (Eetu Vähäsöyrinki, Jim Härtull) +0,6
  3. Ranska (Samuel Guy, Geoffrey Lafarge) +0,9
  7. Suomi II (Mikke Leinonen, Ilkka Herola) +1.11,3

  Tulokset www.fis-ski.com