Uutisen päiväys

16.1.2012← Takaisin

Miika Ylipulli viides ja Jenny Rautionaho seitsemäs Nuorten Olympialaisissa

  [caption id="attachment_2138" align="alignleft" width="150" caption="Miika Ylipullin kilpailut alkoivat viidennellä sijalla. Kuva: Suomen Olympiakomitea."][/caption]

  Rovaniemeläinen mäkihyppääjä Miika Ylipullin viides sija oli päivän paras loppusijoitus Nuorten Olympialaisissa Innsbruckissa. Ensimmäisen kierroksen 73-metrinen hyppy antoi sijan seitsemän ennen toista kierrosta. Toisella kierroksella puoli metriä lyhyempi leiskautus paransi sijoitusta kahdella.

  Tyttöjen kilpailussa samoin Rovaniemeltä kotoisin oleva Jenny Rautionaho saavutti myös pistesijan ollen seitsemäs. Molemmissa kilpailuissa voittaja oli selkeästi muita parempi. Poikien kullan vei Slovenian Anze Lanisek ja tyttöjen Japanin Sara Takanashi.

  Talvilajien ensimmäiset Nuorten Olympialaiset järjestetään 13.–22.1.2012 Innsbruckissa, Itävallassa. Kisoihin osallistuvat nuoret ovat iältään 14–18-vuotiaita ja yhteensä tapahtumaan ottaa osaa yli 1000 urheilijaa 70 eri maasta. Nuorten Olympialaiset ovat huippu-urheilutapahtuma nuorille, johon kuuluvat keskeisesti myös koulutus, kulttuuri ja maailmanlaajuinen osallistuminen. Urheilukilpailujen lisäksi urheilijat osallistuvat kulttuuri- ja koulutusohjelmaan (CEP), joka on tärkeä osa Nuorten Olympialaisia. Kesä- ja talvikisat vuorottelevat kahden vuoden välein. Ensimmäiset kesäkisat järjestettiin vuonna 2010 Singaporessa ja seuraavat järjestetään vuonna 2014 Kiinan Nanjingissa.

  Seuraa Suomen joukkueen tunnelmia myös Facebookissa: www.facebook.com/olympicteamfinland

  Viralliset aikataulut ja tulokset kisajärjestäjien sivuilla osoitteessa: www.innsbruck2012.com