Uutisen päiväys

18.12.2010← Takaisin

Stecher voittoon Ramsaussa – Manninen 13:s

  Manninen palasi mukaan yhdistetyn maailmancupin kilpailuihin ollen tänään Ramsaussa parhaana suomalaisena 13:s. Myös Janne Ryynänen nappasi maailmancupin pisteitä 15. sijallaan.

  Manninen palasi mukaan yhdistetyn maailmancupin kilpailuihin ollen tänään Ramsaussa parhaana suomalaisena 13:s. Myös Janne Ryynänen nappasi maailmancupin pisteitä 15. sijallaan.

  Janne Ryynänen oli tuttuun tapaan paras suomalainen yhdistetyn mäkiosuudella Ramsaussa HS98-mäessä. Ryynänen pääsi ladulle 12:ntena 87,5 metriä kantaneen hyppynsä turvin vain 54 sekuntia kärjessä lähtenyttä Norjan Espen Riania perässä.

  Hannu Mannisen hyppy oli täsmälleen yhtä pitkä kuin Ryynäsellä ja Manninenkin pääsi ladulle 18:ntena 1.08 kärjen jälkeen. Mannisen ja Ryynäsen hiihtovauhti ei kuitenkaan riittänyt aivan kärkikahinoihin vaan kaksikko päätyi lopputuloksissa sijoille 13 ja 15. Molemmat jäivät kärjestä alle minuutin.

  Vaikka voimakas takatuuli kiusasi mäkiosuutta, ei kärjessä nähty lopputuloksissa suuria yllätyksiä. Kilpailun voiton vei Itävallan Mario Stecher, joka jätti loppusuoralla Saksan Björn Kircheisenin 0,9 sekunnin päähän. Johannes Rydzek täydensi saksalaismenestyksen kolmannella sijallaan.

  ”Mäkikisan kelit vaihtelivat paljon. Lavaa nostettiin jo kierroksen alkuun neljä pykälää eivätkä kompensaatiot paljoa auttaneet. Hannulla oli hyvä paikka lähteä hiihtämään, mutta ei ilmeisesti ollut paras päivä tänään. Hän valitsi aamulla erilaiset sukset kuin muut ja suksi ei pelannut”, kertoi Savolainen hivenen pettyneenä. Ryynäsen hiihtoon päävalmentaja sen sijaan oli hyvin tyytyväinen.

  ”Janne hiihti hyvin ja hänen osaltaan näyttää todella hyvältä tällä hetkellä. Olisi taistellut paikasta viiden parhaan joukossa, jos mäkeen olisi sattunut parempi tuuri.”
  Suomalaisista mukana olivat myös Eetu Vähäsöyrinki ja Joni Karjalainen. Vähäsöyrinki oli lopputuloksissa 48:s ja Karjalainen 55:s.

  Yhdistetyn maailmancup jatkuu huomenna Ramsaussa, mutta Hannu Mannista ei nähdä kilpailussa.
  ”Hannun täytyy olla maanantaina Porissa lentämässä lentokonetta. Hiihto-osuus on niin myöhään iltapäivällä, ettei hän ehtisi millään yhteydellä ajoissa opintojen pariin”, harmitteli Savolainen.

  Tuloskooste:
  FIS Yhdistetyn maailmancup
  18.12.2010 Ramsau, Itävalta HS98/10 km

  1. Mario Stecher AUT
  2. Björn Kircheisen GER +0,9
  3. Johannes Rydzek GER +15,5

  13. Hannu Manninen FIN + 54,3
  15. Janne Ryynänen FIN + 57,4
  48. Eetu Vähäsöyrinki FIN +3.53,1
  55. Joni Karjalainen FIN +4.51,8

  Tulokset ja kalenteritiedot: www.fis-ski.com