28.1.2017← Takaisin

Herola piti paikkansa TOP10:ssa Seefeldissä

Yhdistetyn maailmancupin tiivis viikonloppu, Seefeldin Tripla jatkui tänään normaalimatkan kilpailulla. Viimeiseen osakilpailuun lähdettäessä Ilkka Herola pitää 9:ttä sijaa. Myös Eero Hirvonen ja Leevi Mutru jatkavat kilpailua sunnuntaina.

Jos perjantaina Herola oli suhteellisen tyytyväinen hyppyynsä, ei lauantaina miehellä ollut positiivista sanottavaa. Hypyn jälkeen Herola lähti ladulle 15:ntenä.

”Tää päivä oli kyllä aika fiasko. Oli niin järkyttävän huono se hyppy, että jäätiin kyllä aika tyylikkäästi ulos taistelusta. Polkasin pari kolme metriä ohi tuosta keulasta ja tulos on nähtävissä.”

Hiihtoladulla Herola joutui jälleen tekemään itsekseen töitä, kun vetoapua ei löytynyt letkasta; maaliin Herola hiihti yksin päästessään irti muista. Sunnuntain 15 kilometrin kilpailua Herola odottaa ”kauhunsekaisin tuntein”.

”Ladulla alkaa olla eväät syöty, on ollut niin paljon kisoja, ettei enää oikein jaksa. Nyt kyllä pelottaa, että miten sitä jaksaa huomenna, 15 kilsaa on kuitenkin aika raastava tämän päälle lähteä vetämään”, sanoi Herola.

Mäen jälkeen sijalla 34. ollut Eero Hirvonen taisteli itsensä maailmancupin pisteille ja sunnuntaiseen kilpailuun, johon pääsee triplan 30 parasta. Herolan tapaan Hirvonen epäonnistui mäessä, ja ladullakin jalka painoi.

”Täällä Seefeldsissä ei ole ollut kovin hyvä (hyppyvire). Ei ole itelle sopivin mäki, eikä ole luottamusta siihen hyppäämiseen, niin ei tule itsestään se hyppääminen."

”Aika vaikeeta oli kyllä hiihtäminen, kolme ekaa kierrosta tuntui uskomattoman pahalle, mutta kyllä tuli niin paha katkeeminen siihen viimeiselle kierrokselle, että se oli ihan hiihtelyä se viimeinen lenkki”, mietti Hirvonen.

Myös Leevi Mutru piti itsensä mukana kilpailussa sijoittumalla 30:nneksi. Niin Hirvonen kuin Mutrukaan ei ole sunnuntaisen kisan mukaisella formaatilla kilpaillut maailmancupissa.

”Ilkka on tuossa pelotellut jo, että se on niitä karmivimpia hommia. Lähetään pistää itteemme tiukalle huomenna, ja yritetään saada semmoinen nousujohteinen kisa, koitetaan huomisesta selviytyä hengissä”, linjasi Mutru.

Mikke Leinonen lopetti urakkansa Seefeldissä sijalle 46. ja Jussi Salo 47.

Seefeld Triplaa johtaa odotetusti saksalaiset Johannes Rydzek ja Eric Frenzel. Kolmantena on Italian Samuel Costa.

Sunnuntaina hypätään mäessä kaksi kierrosta ja hiihdetään 15 kilometriä. Maailmancupin pisteitä jaetaan tuplamäärä.