Uutisen päiväys

12.9.2015← Takaisin

Kykkänen 15:s Almatyn kesä GP:llä - haasteita tekniikassa

  Julia Kykkänen piti perustasonsa hypätessään 15:nneksi Kazakstanin Almatyssa. Kesä GP -kisoissa vaivannut epätasaisuus paistoi edelleen hyppäämisestä.

  Ensimmäisen kierroksen hyppy kantoi 89,5 metriä. Kykkänen otettiin pois puomilta kahdesti ennen hyppyä, mikä vaikutti osaltaan keskittymiseen.

  ”Kyllähän siinä jalat ”jäätyivät” ja varpaat katosivat, vaikka se olikin parempi mitä harjoituksissa”, mietti Kykkänen ensimmäisestä hypystään.

  Toinen hyppy oli tasapainoisempi ja suuntautui jo lähelle oikeaa suuntaa. Se kantoi 90,5 metriä.

  ”Toinen hyppy ei lähtenyt samalla tavalla surffaamaan kuin kaikki edelliset. Pääosin suuntaus on ollut ihan mitä sattuu. Erityisesti kisoissa hypyt ovat lähteneet minne sattuu, ei noilla hypyillä kuuhun pötkitä”, summasi Kykkänen. 

  Valmentaja Kimmo Kykkänen ei ole huolissaan ongelmasta. 

  ”Toinen hyppy tänään oli jo reissun paras. Vauhdit Julialla ovat olleet hyviä koko ajan. Ja tuo yläkropan suuntausongelma on tiedossa, joten ei olla ihan kuutamolla. Illalla istutaan alas (lattialle) ja tuumataan. Eiköhän se ongelma sieltä aukene”, kommentoi Kimmo Kykkänen.

  Kilpailun voittoon hyppäsi Japanin Sara Takanashi ennen Yhdysvaltain Nita Englundia ja Japanin Yuki Itoa

  Tulokset kokonaisuudessaan 

  Kesä GP:n tilanne ennen Almatyssa hypättävää viimeistä osakilpailua 

  Miesten kilpailu Almatyssa alkaa klo 16 Suomen aikaa. Suomalaisista mukana ovat Ville Larinto (12.) ja Harri Olli (18.).

  Naiset ja miehet hyppäävät Almatyssa myös huomenna sunnuntaina.