Uutisen päiväys

17.2.2013← Takaisin

Suomi hyppäsi kahdeksanneksi Oberstdorfin joukkuemäessä

  Oberstdorfin komeassa lentomäessä kisattiin sunnuntaina mäkihypyn joukkuekilpailu. Kahdeksan joukkuetta kisasivat HS213 mäessä maailmancupin podiumpaikoista.

  Suomen joukkueessa hyppäsivät Sami Heiskanen, Ossi-Pekka Valta, Lauri Asikainen ja Olli Muotka. Miesten hypyt riittivät tämän päivän joukkuekisassa 8. sijaan.

  Vähiten kokemuksia lentomäestä omaavan Sami Heiskasen hypyt kantoivat tänään 181 ja 172 metriä. Toisena hypännyt Ossi-Pekka Valta hyppäsi 147 ja 159 metriä kantaneet hypyt. Lauri Asikaisen hypyt ylsivät 159 ja 154,5 metriin. Ankkurina hypänneen Olli Muotkan hypyt olivat 171,5 ja 185,5 metriä.

  ”Sami hyppäsi tänään kelvollisesti. Laurilla on laskuasennon kanssa ollut ongelmia ja hän saikin ideasta kiinni, mutta se ei vielä näkynyt tämän päivän kisassa. Lentomäestä Laurilla ei myöskään vielä ole niin paljon kokemusta”, analysoi valmentaja Kimmo Savolainen.

  ”Koekierroksella Olli näytti hyvää hyppäämistä. Kisassa liika yrittämisen kautta tekniikka pääsi tänään vähän pettämään”, jatkoi Savolainen.

  Tasaisesti hypännyt Norjan joukkue otti tänään kultaa 47,8 pisteen erolla toiseksi tulleeseen Itävaltaan. Norjan joukkueessa hyppäsivät Anders Jacobsen, Tom Hilde, Anders Bardal ja Andreas Stjernen. Kolmanneksi päivän kisassa sijoittui Slovenia.

  Päivän pisimmästä hypystä toisella kierroksella vastasi Slovenian Robert Kranjec. Slovenialaisen hyppy kantoi 212,5 metriä.

  Joukkuekisan kahdeksannesta sijasta huolimatta tunnelma mäkijoukkueessa ei suinkaan ole maansa myynyt.

  ”Tällä hetkellä taso on tämä. Totta kai huono tulos luonnollisesti harmittaa, mutta mitä sitä enempää murehtimaan. Nyt lähdetään nollasta rakentamaan taas seuraavia kisoja”, kiteytti Savolainen.

  Huomenna Saksasta takaisin suomeen suuntaavat Olli Muotka sekä Ossi-Pekka Valta. Oberstdorfiin jäävät Lauri Asikainen ja Sami Heiskanen suuntaavat tiistaina kohti Val di Fiemmen MM-kisoja.

  Maailmancup siirtyy tällä erää tauolle ja jatkuu 8.-10. maaliskuuta Lahdessa.