Uutisen päiväys

18.1.2014← Takaisin

MÄKIHYPPY: Suomi seitsemäs Zakopanen joukkuemäessä

  Puolan Zakopanessa hypättiin lauantaina joukkuemäen kilpailu. Suomen joukkue sijoittui seitsemänneksi miehistöllä Lauri Asikainen, Janne Happonen, Olli Muotka ja Anssi Koivuranta.

  Ensimmäisellä kierroksella joukkueen ankkurina hypännyt Koivuranta venytti hyvän hypyn 125,5 metriä. Myös Muotka (122,5) ja Asikainen (120) onnistuivat hyppäämään 120-metrisen siivun. Happosen hyppy kantoi 118 metriä.

  Toisella kierroksella suomalaisista onnistui erinomaisesti Koivuranta, jonka 132-metrinen hyppy nosti joukkueen senhetkiseltä kahdeksannelta sijalta kilpailun seitsemänneksi. Suomen kokonaispisteet olivat 919,4 pistettä.

  Asikainen hyppäsi 123 metriä, Happonen 116,5 metriä ja Muotka 119,5 metriä toisen kierroksen hypyillään.

  Koivuranta oli suhteellisen tyytyväinen omiin suorituksiinsa.

  "Toinen hyppy oli rento ja hyvä hyppy. Ensimmäinenkin oli hyvää perustasoa, mutta kieltämättä vähän jänskätti ensimmäinen kierros. Ei oltu joukkueena kärkikahinoissa, mutta on vähän huonoja muistoja näistä joukkuekisoista. Olen aikalailla flopannut niissä ensimmäisellä kierroksella, se laittoi vähän jännittämään. Toinen oli tuloksellisestikin parempi ja sain myös tosiaan rentoutta enemmän hyppyyn", Koivuranta mietti kilpailun jälkeen.

  Koivurannan sairastelut alkavat olla selätetty, vaikka mies ei ihan terve vielä olekaan.

  "Ei ole enää kipeä olo, limaa kyllä riittää ja tuntuu, että sitä on kilotolkulla vielä kropassa. Aika kevyillä kaavoilla pitää kuitenkin vielä verrytyellä, kun meinaa alkaa yskittää. Vähän jälkitautia taitaa olla päällä, mutta kyllä se tauti ohi on menossa", Koivuranta jatkoi.

  Päävalmentaja Pekka Niemelällä oli kilpailun jälkeen kaksijakoiset tunnelmat.

  "Aika kaksijakoiset fiilingit. Anssi oli kyllä hyvä tänään. Ensimmäinen hyppy oli ok ja viimeinen tosi hyvä hyppy. Muulla joukolla oli vähän tahmeeta. Ei tullut kenelläkään venymistä. Ehkä vallitseva kilpailutilanne olympiapaikoista voi vaikuttaa siihen, että eivät saa irti itsestään, mikä rajoittaa hyppäämisen rentoutta ja vapautta", Niemelä analysoi.

  Suomen joukkue täytti tässä kilpailussa olympiakriteerin (potentiaali kahdeksan parhaan joukkoon), mikä oli positiivinen näyttö ilman mäkiviikolla hypänneitä Janne Ahosta ja Jarkko Määttää.

  Kilpailun voitti Slovenia pistein 1059,6. Joukkueessa hyppäsivät Jurij Tepes, Robert Kranjec, Jernej Damjan ja Peter Prevc. Toinen oli Saksa (1047,9 p.) ja kolmas Itävalta (1033 p.).

  Tulokset kokonaisuudessaan http://www.fis-ski.com/ski-jumping/events-and-places/event=33547/race=3880/index.html

  Sunnuntaina Zakopanessa hypätään henkilökohtainen HS134-kilpailu. Suomalaisista mukana ovat Anssi Koivuranta ja Lauri Asikainen.