Uutisen päiväys

16.7.2016← Takaisin

Kykkänen hyppäsi pisteille kesäavauksessa

Julia Kykkänen avasi mäkihyppykautensa kesä-GP -kilpailulla lauantaina Ranskassa. Suomalainen hyppäsi Courchevelin HS96-mäestä 80,0 ja 86,0 metriä päätyen 22:nnelle sijalle yhteispistein 161,5.

Toisella kierroksella suomalainen venyi hienoon nousuun, sillä jälkimmäisen kierroksen aloittanut nainen johti sitä kahdeksan hyppääjän jälkeen.

“Toinen hyppy oli parempi kuin ensimmäinen, muttei niissä suuria eroja ollut”, Julia Kykkänen kertoi.

Myös Kimmo Kykkänen oli kilpailun jälkeen varsin tyytyväisen oloinen.

“Mäki on Julialle vaikea. Tärkeää oli tänään uuden puvun testaaminen, ja se meni läpi. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin. Myös pisteitä tuli, joten tyytyväinen pitää olla”, valmentaja-Kykkänen kertoi.

Yhteispisteet 161,5 riittivät siis 22:nteen sijaan naismäkihyppyä hallitsevan, Japanin Sara Takanashin ylivoimaisesti voittamassa kilpailussa. Itävallan Chiara Hölzl loikkasi toiseksi taipuen kärjelle 28,8 pistettä, Takanashin tapaan japanilainen Yuki Ito puolestaan hyppäsi kolmannelle sijalle jääden voittajalle 32,7 pistettä.

Lauantaina Kykkästen matka jatkuu Frankfurtiin yöksi. Jatkossa tiedossa on muutamia kisoja leireilyn lisäksi. Ensi viikolla suomalaisnaisella on ohjelmassa myös uusien suksien testaaminen.

“Frankfurtiin ajetaan tänään yöksi. Kisoja ei hirveästi ole, kesä-GP:ssä on Tsaikovski ja sen lisäksi mahdollisesti joku Conti-kisa (Continental Cup). Muuten leireillään”, Lahdessa elokuun alussa leireilevä Julia Kykkänen valotti tulevaisuuden suunnitelmia.

Tsaikovskin naisten kesä-GP -kisat hypätään Venäjällä 10.-11. syyskuuta.

Linkit:
Courchevelin kisan tulokset tämän linkin takana
Kesä-GP:n kokonaiskisan tilanne 1/3 kisan jälkeen tämän linkin takana