26.8.2017← Takaisin

Antti Aalto hyppäsi 12:nneksi Hakuban kesä-GP:llä

Mäkihypyn kesä-GP-sarja jatkui tänään lauantaina Japanin Hakubassa. Suomalaisittain Antti Aalto hyppäsi erinomaisesti ollen 12:s.

Jarkko Määttä putosi niukasti toiselta kierrokselta ja oli 32:s.

Antti Aalto hyppäsi 125 ja 126,5 metriset hypyt Hakuban HS131 mäestä.

”Siinä oli kaksi ihan kohtuu hyvää hyppyä, ja tuloksena oli 12:s sija ja se on tässä vaiheessa ihan ok suoritus”, tiivisti Aalto.

Aallon tulos on hänelle oman uran paras sijoitus kesä-GP-kisoissa. Myös valmentaja Lauri Hakola oli tyytyväinen suojattinsa kisakuntoon kauden tässä vaiheessa. Aalto parantaa tasaisesti otteitaan maailmancupissa.

”Antilla oli tänään hyvä päivä. Antti on hypännyt viime aikoina ihan hyvällä tasolla ja tasaisuuttakin alkaa löytymään. Tänään pystyi säilyttämään tasonsa myös kisatilanteessa. Hyvä on myöskin huomata, että semmoinen normaali alkaa riittämään näissäkin karkeloissa. Jatketaan huomista kohti”, sanoi Hakola Hakubasta.

Jarkko Määttä jäi toisen kierroksen paikasta 0.9 pisteen päähän hypäten 115,5 metriä ensimmäisellä kisakierroksella. Voittoon hyppäsi Japanin Kunshiro Kobayashi ennen Norjan Kenneth Gangnesia ja Puolan Klemens Murankaa.

Kesä-GP jatkuu Hakubassa huomenna sunnuntaina karsinnalla klo 4:00 aamuyöstä Suomen aikaa.