Uutisen päiväys

21.5.2013← Takaisin

Mäkihyppääjille ja yhdistetyn urheilijoille yhteensä 239 000 euroa Olympiakomitean valmennustukea

  Sotšin potentiaaliset menestyjät Olympiakomitean valmennustukien ytimessä

  Sotšin olympialaisiin valmistautuvien urheilijoiden tukeminen on pääosassa Suomen Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikön talviyksilölajien valmennustukipäätöksissä. Kaudella 2013-2014 valmennustukia jaetaan 1 620 000 euroa, mikä on 165 000 euroa enemmän kuin edellisellä kaudella. Paralympialajien tukea jaettiin 69 000 euroa.

  Tukijärjestelmän ytimessä on Sotšin talviolympialaisten potentiaalisten menestyjien valmentautumisen tehostaminen. Huippu-urheiluyksikön lajiryhmävastaavat ovat suunnitelleet tukimuodot yhteistyössä lajiliittojen kanssa. Kaikki tuet ovat ehdollisia ja niiden käyttöä seurataan tiiviisti.

  - Olemme päässeet tukivalmistelussa konkreettiseen yhteistyöhön ja lähemmäksi lajien toimintojen ydintä. Lajiryhmävastaavien työ mahdollistaa laaja-alaisemman asiantuntijuuden, jonka tavoitteena on resurssien tehokkaampi käyttö, toteaa Huippu-urheiluyksikön johtaja Mika Kojonkoski.

  Asiantuntijat Sotšiin tähtäävien lajien ja urheilijoiden tueksi

  Suoran taloudellisen tuen lisäksi eri alojen asiantuntijoita hyödynnetään yhä paremmin Sotšiin valmistautumisessa. Asiantuntijatoiminnassa siirrytään osallistuvaan asiantuntijuuteen, mikä tarkoittaa läsnäoloa lajien arjessa ja vastuunottoatuloksenteosta.

  Terveydenhuollon asiantuntijat keskittyvät lähikuukausina Sotšin olympialaisiin tähtäävien urheilijoiden tapaamisiin vastaavan lääkärin Harri Hakkaraisen johdolla. Laji- ja urheilijakohtaisesti rakennetaan myös muuta asiantuntijatoiminnan tukea (mm. psyykkinen valmennus, ravitsemus, fysiikka- ja tekniikkaharjoittelu, harjoittelun seuranta, Sotšin suksihuolto).

  Mäkihypylle ja yhdistetylle huippuyksilötukia sekä lajitukia

  Mäkihypyn huippuyksilötukiurheilijoita ovat Janne Ahonen, Janne Happonen, Ville Larinto, Anssi Koivuranta ja Julia Kykkänen. Lisäksi laji sai lajitukea sekä nuorten olympiavalmentajatukea. Kokonaisuus on yhteensä 130 000 euroa.

  Yhdistetyssä huippuyksilötukiurheilijoista nimettiin Ilkka Herola. Muut maajoukkueen tukiurheilijat nimetään myöhemmin. Lisäksi yhdistetty sai lajitukea olympiavalmentajatukena sekä maajoukkuetoiminnantukea. Myös nuorten olympiavalmentajatuki myönnettiin yhdistetylle. Kokonaisuudessaan yhdistetylle myönnettiin 109 000 euroa tukea.

  Lähde: Olympiakomitea, www.noc.fi