2.10.2016← Takaisin

Määtällä kelvollinen kilpailu Saksassa - "Kiva kesä-GP:n lopetus"

Jarkko Määtän rupeama mäkihypyn kesä-GP-kiertueella päättyi sunnuntaina varsin kelvollisissa merkeissä. Kisan ainoa suomalaisedustaja hyppäsi Saksan Klingenthalissa 22:nnelle sijalle.

Määttä hyppäsi kesän päätöstaiston avauskierroksella 126,5 metriä toisen lentäessä kaksi metriä vähemmän, 124,5 metrin kohdalle. Suomalainen sijoittui 218,3 pisteensä turvin kesä-GP-sesongin viimeisessä kilpailussa 22:nnelle sijalle.

"Ihan kiva kesä-GP:n lopetus. Hyvät hypyt sain, ei mitään isoja ongelmia, toisella kierroksella olin ehkä vähän liian aggressiviinen heti ponnistuksen jälkeen. Muuten kaikki toimi aika kivasti", Määttä pohti.

Kisan ykkössijan vei jo avauskierroksen jälkeen johtanut Puolan Maciej Kot. Klingenthalin HS140-mäestä 140,0 metriä ja 143,5 metriä loikanneen kiertueen kokonaisvoittajan yhteispisteet Saksan taistossa olivat 283,3.

Kakkoseksi sunnuntaina ylsi Kotin maanmies Kamil Stoch vajaat 30 pistettä voittajaa perässä, Slovenian Peter Prevc puolestaan oli lauantaiseen tapaan kolmas.

Heinäkuussa alkaneen ja kymmenen kisaa sisältäneen kiertueen ykkönen oli siis Kot näytöstyyliin. Puolalaisurheilija hyppäsi kuudessa kilpailussa voittaen peräti viidesti.

Tänään 15:nneksi sijoittunut Saksan Andreas Wellinger oli päätöspisteissä kakkonen ja Stoch kolmas. Määttä puolestaan päätyi 43:nneksi ja Ville Larinto 73:nneksi.

Määttä on menneeseen kesään varsin tyytyväisen oloinen.

"Kaikin puolin aika mukava kesä ollut, mennyt kivasti ja on ollut mukava treenata. Ollaan menty eteenpäin. Oikealla tiellä ollaan", elokuussa Kuopiossa Continental Cupin kisan voittanut suomalainen paketoi kesäkauden.