Uutisen päiväys

10.8.2012← Takaisin

Kuopiossa siirrytään FIS cupista FIS continental cupiin

  Puijon maisemissa hypätty kaksipäiväinen FIS cup saatiin eilen päätökseen. Tänään perjantaina, 10.8 hypätään FIS continental cup ja kilpailut jatkuvat vielä lauantaina 11.8. Luvassa on varsin kovatasoinen kilpailu, johon ainakin Janne Happonen on antanut FIS cupin kautta onnistuneita näyttöjä.

  Janne Happonen, Puijon Hiihtoseuran oma urheilija ja Suomen maajoukkueen edustaja, hyppäsi FIS cupin tuplamestariksi. Päävalmentaja Pekka Niemelä oli asiasta syystäkin ylpeä ja tyytyväinen. Ensimmäisen cupin kilpailupäivän jälkeen kotimaiset mäkimiehemme varmistivat sen, että ensimmäiset kuusi sijaa pysyivät Suomessa kolmen parhaan kärjen muodostuessa maajoukkueen edustajista; Happonen, Muotka ja Niemi. Toisen päivän jälkeen kaksoisvoitto säilyi maajoukkuekaksikon Happonen-Muotka viedessä kärkeä.

  Janne Happonen vei FIS cupin melko suvereenista ja oli koekierroksesta lähtien melko ylivoimainen. Maajoukkueen päävalmentaja Pekka Niemelän mielestä on erittäin hienoa, että Happonen on näin päässyt voittamiseen kiinni ja kilpailusuorituksiin tulee sitä mukaa jatkossakin tarvittavaa rentouttakin lisää. "Torstaina hypättiin yleisesti melko hiljaisella vauhdilla nollatuuleen, joka taas toi omaa haasteellisuuttaan kisaan: Uudet hyppypuvut, joissa kantopintaa on vähennetty merkittävästi, toivat edellä mainittujen olosuhteiden ansiosta oman haasteensa kisaan mukaan. Näistä huolimatta Janne onnistui molempina päivinä mainiosti." Totesi Niemelä torstai-iltana heti kilpailun jälkeen.

  FIS-cupissa näyttöjä pääsivät antamaan myös nuoret urheilijalupaukset ja on erittäin hyvä asia, että he pääsevät kilpailukosketuksiin kansainvälisisssä tunnelmissa jopa neljässä kisassa yhden viikon aikana.

  FIS cup tulokset: http://www.fis-ski.com/pdf/2013/JP/3719/2013JP3719RL.pdf

  Kuopiossa jatketaan FIS continental cupin merkeissä perjantaina 10.8 ja lauantaina 11.8. Perjantaina aloitetaan Puijolla virallisilla karsinnoilla klo 10:30.