Uutisen päiväys

26.1.2015← Takaisin

Taipale toiseksi avauspäivänä

Jyväskylän Hiihtoseuran Severi Taipale nousi hopeakorokkeelle poikein yhdistetyn hiihdossa Itävallassa kilpailtavissa Nuorten Euroopan Olympiafestivaalien talvikisoissa.

Jyväskylän Hiihtoseuran Severi Taipale nousi hopeakorokkeelle poikien yhdistetyn hiihdossa Itävallassa kilpailtavissa Nuorten Euroopan Olympiafestivaalien talvikisoissa.
Kisojen avauspäivän ensimmäisenä lajina hypätty yhdistetyn mäkiosuus sujui suomalaisilta kohtalaisesti. Taipale oli mäkiosuuden jälkeen kymmenes, mutta vain 30 sekuntia kärkeen hypännyttä Saksan Willi Hengelhauptia jäljessä. Muista suomalaisista Mikko Hulkko oli mäkiosuuden jälkeen 16:s (+0.40), Vili Laukkanen 26:s (+1.08) ja Santeri Hynninen 34:s (+1.42).
- Mäki meni ihan ok, sellaista keskihyvää perustekemistä. Onneksi ero kärkeen ei kasvanut liian suureksi, ja lähdinkin hiihtoon sillä mielellä, että otan omalla vauhdilla vähitellen kärkeä kiinni, Taipale kommentoi.

10 kilomterin hiihto-osuudella Taipale nousi tasavahvasti mukaan kärkitaisteluun. Puolimatkassa hän oli jo neljäntenä ja viimeiselle 2,5 kilometrin lenkille lähdettäessä toisena tiukassa mitalikamppailussa mukana. Taipale pystyi viimeisellä kierroksella pitämään uhkaajat takanaan, ja ylitti maalilinjan hopeasijalla 13 sekuntia Saksan Hengelhauptin jälkeen.
- Mitali oli täältä tavoitteena ja nyt se tuli heti avausmatkalla. Pari ekaa kierrosta oli vaikeita, kun jouduin hiihtämään yksin. Mutta meno helpottui ja fiilis parani, kun pääsin kärkiryhmään mukaan, ja lopulta tänään oli ihan hyvä hiihtopäivä, Taipale analysoi.

Mikko Hulkon sijoitus oli 16:s (+1.37,5), Vili Laukkanen oli 26:s (+3.04,8) ja Santeri Hynninen 34:s (+3.54,0).