Uutisen päiväys

27.5.2014← Takaisin

Mäkihyppääjien harjoituskausi käyntiin alkutesteillä

    Mäkihyppääjien A-maajoukkue sekä A-haastajat käynnistivät maanantaina yhteisen treenikauden alkutesteillä Jyväskylässä. Paikan päällä testeissä oli seisemän kymmenestä urheiljasta.  

    "Alkutestit osoittivat, että tietyllä tavalla tekemistä vielä riittää. Hyviäkin tuloksia oli nähtävissä, mutta kaudenavauskuntoon on vielä matkaa eli hikeä ja kyyneleitä saadaan vielä vuodattaa ennen kisakautta", kommentoi päävalmentaja Jani Klinga.

    "Nuoren Jarkko Määtän testit osoittivat, että hänellä on hyvä vauhti päällä jo näin keväällä sekä haastajista Sebastian Klingan harjoittelu näyttää etenevän hyvää vauhtia; se antaa sopivasti painetta haastajien suunnalta. Vanhemmat urheilijat taas tietävät miten kunto hankitaan ja miten edetä omalla vauhdilla", jatkoi Klinga.

    Kotiharjoittelu urheilijoilla on ollut käynnissä jo jonkin aikaa ja nyt testien kautta harjoituskausi on myös virallisesti avattu. Jyväskylän testit olivat pintaraapaisu alkavaan kauteen. Kesäkuun alussa molemmat joukkueet kokoontuvat yhteiselle leirille Kuopion Puijolle.

    "Kuopiossa tarkoituksena on yhdessä keskustella ja asettaa tulevalle kaudelle selvät sävelet millä mennään eteenpäin ja samanaikaisesti hypätään ja harjoitellaan sataprosenttisesti."