Uutisen päiväys

12.1.2020← Takaisin

Herola ja Hirvonen nopeimpia ladulla yhdistetyn parisprintissä

Suomalaisilla joukkueilla kulki suksi viikonlopun viimeisessä kilpailussa Italian Val di Fiemmessä. Kompastuskivi oli kuitenkin jälleen kerran mäki.

Suomen ykkösjoukkue Ilkka Herola - Eero Hirvonen hyppäsivät HS104 mäessä 91 ja 95 metriset hypyt, joilla ero kärkeen kasvoi +1:52. Ladulle pari lähti sijalta 12. Hiihto-osuudella suomalaiset ohittivat urakalla ja sijoittuivat lopulta kuudensiksi, eroa Norjan voittajajoukkeeseen oli 1.15. Herola ja Hirvonen olivat päivän nopein pari ladulla.

Eero Hirvonen oli tyytyväinen kuudenteen sijaan.

”Tänään oli maksimitulos kuudes sija tuollaisella hyppäämisellä. Hiihto-osuus oli huikea kun molemmilla oli hyvä kulku päällä. Saatiin Italian joukkueen kanssa tehtyä yhteistyötä ja jouduin itsekin ahtaalle. Hyvä hiihtopäivä ja ihan ok lopetus viikonlopulle. Paremman sijat vaatisivat molemmilta parempia hyppyjä. Pitää nyt kotona yrittää löytää hyvä tuntuma hyppäämiseen, ja pitää se kisamäissä mukana.”

Ilkka Herola oli Hirvosen kanssa samoilla linjoilla.

”Aika tuttu kaava, aika huono hyppypäivä mutta ladulla kulki. Päästiin Italian joukkueen kanssa kimpassa vetämään ja saatiin pidettyä hyvää vauhtia kisan läpi. Saatiin otettua sen verran kiinni mitä oli mahdollista ja siihen pitää olla tyytyväinen.”

Myös Suomen kakkosjoukkue Arttu Mäkiaho - Wille Karhumaa lähtivät kaukana kärjestä ladulle. 82 ja 91.5 metriset hypyt riittivät 18. sijaan ja eroa kärkeen oli lähdettäessä +2:43. Myös Mäkiaholla ja Karhumaalla suksi luisti ja he nostivat sijoitustaan 12., eroa kärkeen maalissa 2.42, ja kotiin viemisinä hiihto-osuuden neljänneksi nopeimman joukkueen titteli. 

Viikonloppuna mäessä epäonnistunut Arttu Mäkiaho pääsi Wille Karhumaan kanssa kokeilemaan hiihtovauhtiaan.

”Hyppääminen on ollut vaikeaa täällä. Sama meno jatkoi tänäänkin, idea ja mielikuva tekemisestä on selkeää mutta itse tekeminen hiljaisella vauhdilla ei toimi. Hiihtäminen oli aika helppoa ja kiva oli päästä vetämään kisa pitkästä aikaa. Nyt sitten kotia ja hyppy pitää saada kondikseen.”

Wille Karhumaa totesi päivän olleen osaltaan onnistunut.

”Tänään oli omalta osalta aika tasapainoinen päivä. Mäessä ei epäonnistumista ja hiihtoladulla sai paremmin irti kuin aiemmin viikonloppuna. Ihan positiivinen päivä tänään.”

Tulokset
Kuuntele kommentit Soundloudista

 

Kuva: Romina Eggert