Uutisen päiväys

29.11.2015← Takaisin

Tuuli ja vesisade perui myös lauantain mäkikisat Rukalla

Perjantailta päivää eteenpäin kovan tuulen takia siiretty HS142-mäen kisa jäi hyppäämättä myös lauantaina Rukan maailmancupissa.

Toisena virallisena kisapäivänä oli tarkoitus hypätä ensiksi yhden kierroksen kilpailu, jonka jälkeen piti urakoida heti perään kahden kierroksen kisa.

Kova tuuli ja mäen ladun sulattanut vesisade hankaloittivat lauantaita, sillä kahden mäkikisan lisäksi myös mäen karsinnat sekä yhdistetyn kilpailu jouduttiin lopulta perumaan.

HS142-mäen päivän ensimmäisen kisan 70 osallistujasta noin puolet pääsivät hyppäämään ennen keskeyttämistä. Jarkko Määttä onnistui upeasti ollen kilpailun keskeytyshetkellä kolmantena. Muut suomalaishyppääjät jäivät harmittavan kauas kärjestä.

"Hyppyni oli ihan ok, annoin vaan mennä. Kiva, että päästiin aloittamaan kisa", hienosti onnistunut Määttä kommentoi suoritustaan välittömästi alas tultuaan.

"Minulla ei ollut sen kanssa on ongelmia, siirtyykö kisa vai ei. Hyppääminen on tällä hetkellä sellaisessa kunnossa, että turha odottaa kuuta taivaalta", pettyneen oloinen Janne Ahonen puolestaan summasi.

 

Urheilijoiden kommentteja:

Jarkko Määttä 

Janne Ahonen 

Niko Kytösaho 

Ossi-Pekka Valta