24.1.2013← Takaisin

Kaksi suomalaista toiselle kierrokselle Liberecissä

Kaksi Suomen nuorta mäkikotkaa selvisi toiselle kierrokselle nuorten MM-kilpailuissa Liberecissä. Juho Ojala oli parhaana 16:s, Jarkko Määttä 27:s. Kilpailun voitti ylivoimaisesti Slovenia Jaka Hvala, jonka ponkaisi 103 ja 102 metriä kantaneet hypyt ja oli molempien kierrosten paras.

Kuusamon Erä-Veikkoja edustava Juho Ojala oli 92 ja 93,5 metriä kantaneisiin hyppyihinsä tyytyväinen.

[caption id="attachment_3999" align="alignright" width="300" caption="Juho Ojala"][/caption]

”Kummankin jälkeen hymyilytti, sen verran hyvin pystyin hyppäämään. Harjoituksissa meni paremminkin, mutta positiivista oli, että toisenkin hypyn pääsin hyppäämään. Ensimmäinen tavoitteeni oli, että jos toiselle kierrokselle pääsee, siitä sitten parantaa niin paljon kuin pystyy”, 17-vuotias Ojala sanoi.

Määttä ei ollut 92 ja 87 metrin hyppyihinsä täysin tyytyväinen. Hän tavoitteli rentoja, hyviä suorituksia. Sellaisia hän ei kokenut saavansa.

”Eka hyppy oli aika perus. Vähän kisajännittämistä ja puristusta, vähän myöhästyi. Jos olisi osunut kovan päälle, olisi varmaan ollut hyvä hyppy. Toisessa rupesin varmaan taas yrittämään liikaa”, Määttä arveli.

Muista suomalaisista Antti Aalto hyppäsi 90,5 metriä, oli 34:s ja jäi neljän pisteen päähän toisen kierroksen paikasta. Miika Ylipulli jäi 96,5 metrin hypyllä jaetulle 40. sijalle.

”Koekierros oli paljon parempi. Tavoitteena oli päästä 30 parhaan sakkiin”, Ylipulli sanoi.