Uutisen päiväys

4.11.2013← Takaisin

”MUKANA OLLAAN!”

  Lasten harrastukset ilman vanhempien tukea onnistuvat harvoin. Tätä tukea on paljon yhdistetyn nuorten joukkueella, sillä heidän vanhempansa tukevat poikia varauksetta.

  -    Tämä on pojille hieno mahdollisuus kehittyä lajissa ja olla mukana eteenpäin tähtäävässä valmennuksessa, miettivät Vili Laukkasen ja Henri Kavilon isät Jorma ja  Veli-Matti.
  -    Tämän avulla pojat saavat apua valmennukseen ja samalla he voivat olla samanhenkisten kavereiden kanssa yhdessä vuosittain muutaman viikon.

  Jorma Laukkanen ja Veli-Matti Kavilo ovat tuttu näky Lidl-ryhmän leireillä Vuokatissa. Joskus he ovat tuomassa ja hakemassa poikia leiriltä, usein he myös jäävät joksikin aikaa seuraamaan harjoituksia ja poikien toimia leireillä.

  [caption id="attachment_5478" align="alignright" width="300"] Missä pojat, siellä ovat myös isät. Veli-Matti Kavilo ja Jorma Laukkanen seuraavat poikien harjoituksia Vuokatissa.[/caption]

  -     Täällä ollaan eturintamassa menossa urheilijan-polku asiassa. Tässä luodaan mahdollisuuksia pojille  kehittyä tässä lajissa. Olen selkeästi nähnyt sen, että Henri kehittyy jatkuvasti, sillä täällä saadut opit tulevat mukaan kotiin, pohtii Veli-Matti Kavilo.
  -    Myös Vilillä on näkynyt selvästi se, että kaverit leirillä innostavat Viliä tulemaan leirille ja he innostavat myös toisiaan liikkumaan. Vili on ollut kovalla motivaatiolla leireillä ja myös kotiviikot ovat sujuneet osittain tämän ansiosta yhdistetyn kannalta hyvin, kertoo Jorma Laukkanen.

  Tukea ja kilometrejä

  Lasten mukanaolo Lidl-ryhmässä vaatii vanhemmilta sen, että kilometrejä autojen mittareihin kertyy vuoden aikana melkoisesti.

  -    Olemme sitoutuneet siihen, että jos poikaa kiinnostaa harjoitella ja tähdätä yhdistetyssä eteenpäin, me kannustamme häntä ja olemme mukana kuljettamassa niin leireille, harjoituksiin kuin kilpailuihinkin, miettii Veli-Matti Kavilo ja tähän yhtyy myös Jorma Laukkanen.

  Pojilla on omat tavoitteensa yhdistetyssä, vanhemmat puolestaan eivät vielä ole tavoitteita pojilleen asettaneet.

  -    Katsotaan, mihin Vilin innostus riittää. Mutta jos intoa on ja harjoitukset maistuvat, yhdessä ollaan häntä kannustamassa, kertoo Jorma Laukkanen.
  -    En ole paljonkaan miettinyt Henrin tavoitteita tulevaisuudesta, katsotaan asiaa päivä, viikko ja vuosi kerrallaan, mihin on mahdollisuuksia, miettii Veli-Matti Kavilo.

  Molemmat isät ovat tyytyväisiä siitä, että ryhmä saa tukea valmennukseen ja leirityksiin.

  -    Kaikki apu on tarpeen ja pojille on henkisesti iso asia se, että joku tukee heitä, pohtii Jorma Laukkanen. Kun mahdollisuus harjoitteluun on tarjottu, sitä edistetään myös  kotoa kaikin keinoin.

  Teksti ja kuva: Terttu Karhumaa