Uutisen päiväys

12.8.2016← Takaisin

Suomalaisille kolme palkintosijaa FIS Youth Cupin avauspäivänä Vuokatissa

Suomalaiset onnistuivat hyvin yhdistetyn FIS Youth Cupissa Vuokatissa perjantaina, sillä pojissa Waltteri Karhumaa voitti ja Perttu Reponen oli kolmas ja nuorempien tyttöjen kilpailussa Pinja Koivisto oli kolmas.

Karhumaa ja Reponen kilpailivat 2002–2004 syntyneiden luokassa. Molemmat nosti palkintosijoille vahva hiihto, sillä mäen jälkeen Karhumaa oli neljäntenä ja Reponen viidentenä. Mäkiosuuden ykkönen oli Saksan Jan Andersen, joka kiilasi lopputuloksissa suomalaisten väliin. Karhumaa puristi maaliin vain 0,1 sekuntia ennen Andersenia. Reponen hävisi Karhumaalle 20 sekuntia, mutta jätti vastaavasti oman saksalaisen taistelutoverinsa Lenard Kerstingin kymmenyksen erolla neljänneksi.
”Alussa piti lähteä vetämään aivan täysiä, että sain tuon 47 sekunnin eron kiinni. Ekassa ylämäessä olin saanut jo 15 sekuntia kiinni, joten siitä oli hyvä jatkaa”, lopussa ohi puristanut Karhumaa kertasi voittokamppailua.
Karhumaa, 14, on tiedetty lahjakkaaksi urheilijaksi. Hänellä on myös aiempia palkintosijoja Youth Cupeissa edellisiltä vuosilta, joten tavoitteet kotikisoihinkin olivat selvät:
”Voittoa lähdin tavoittelemaan, podiumsijakin olisi ollut aivan mahtava. Nyt kävi näin”, hän hymyili.
Kesäharjoittelu on sujunut hyvin:
”Kesän aluksi tuli paljon treeniä kuukauden leirillä Itävallassa, siitä on jatkettu hyvää menoa kotimaassa.”

Koivisto teki mäkiennätyksensä

Nuorempien tyttöjen ikäluokassa voitto meni Saksaan, kun Jenny Nowak piti mäkiosuudella hankkimansa johtonsa myös hiihdossa. Suomalaisista Pinja Koivisto nousi hiihto-osuudella viidenneltä sijalta kolmanneksi. Koivisto petrasi hiihdossa, mutta mäkiosuudelta jäi taskuun uusi ennätys, 36 metriä.
”Hiihto meni ihan hyvin. Olen Alahärmästä, siellä ei ole kovin isoa mäkeä. Pitää käydä kauempana ainakin kesällä. Kuusi vuotta olen hypännyt. Tykkään yhdistetystä. Harrastan myös hiihtoa ja yleisurheilua, jossa lajejani ovat pitkät matkat, pituushyppy ja kolmiloikka”, Pinja Koivisto kertoi.
Varsinaisten FIS Youth Cup -sarjojen lisäksi kilpailemaan pääsi 2005 ja 2006 syntyneistä muodostunut ryhmä. Siinä voiton vei Venäjän Konstantin Izvolskii ennen Suomen Tuomas Kinnusta.
”Oli raskasta. Olin tyytyväinen mäkeen. Hyppy oli sellainen kuin kesällä olen hypännyt. Täällä olen vaan treenannut, muuta en ole tehnyt”, yhdistetyn lisäksi salibandya harrastava Kinnunen sanoi.
Vastaavassa tyttöjen ikäsarjassa Suomen Elli Seppänen oli kahdesta osallistujasta parempi.
Lauantaina kilpaillaan FIS Youth Cupin toiset osakilpailut, mutta tuolloin hiihto-osuudet käydään hiihtotunnelissa.

Tulossivu: http://vuokattievents.fi/results2