Uutisen päiväys

27.1.2018← Takaisin

Yhdistetyn joukkue palasi hiihdossa omalle tasolleen - Hirvonen nousi 9:nneksi Seefeldin Triplassa

Seefeldin Tripla jatkui Itävällassa Japanin Akito Wataben komennossa. Suomen Eero Hirvonen nosti sijoitustaan kokonaiskilpailussa 9:nneksi onnistuen hyvin ladulla ja mäessäkin kohtuullisesti.

Eero Hirvonen sai koottua itsensä hyvin eilisen pettymyksen jälkeen ja onnistui eilistä paremmin sekä mäessä että ladulla. Pikkusuksella hiihtoaika oli koko joukon seitsemänneksi nopein.

”Huomattavasti parempi oli kokonaisuutena tämä päivä kuin eilinen, mäessä oli parempi hyppy. Ladulla kymppi sopii paremmin mulle, kuin se eilinen vitonen”, summasi Hirvonen.

Nousua Hirvonen odottaa myös huomiselta; kolmanteen sijaan on aikaeroa puolisen minuuttia.

”Useampia kavereita siinä nipussa on. Huomenna kaks hyppyä ja 15 kilsaa, niin siinä kuitenkin pystyy eroja tekemään ja napsimaan ukkoja”, mietti Hirvonen huomisen lähtökohtia.

Sunnuntain pitkä hiihtomatka on Hirvoselle uusi kokemus.

”En tällä tasolla kertaakaan (ole hiihtänyt 15 kilometriä kilpaa)”, kuittasi Hirvonen.

Ilkka Herolan hyppy takkusi vielä tänäänkin ja Herola menetti pari sijoitusta mäkiosuudella eiliseen nähden. Sen sijaan hiihtoaikojen viides sija kertoo miehen erinomaisesta hiihtokunnosta. Herola nousi Triplassa sijalle 15.

”Tuolla hiiholla sai sen verran paikattua, että jos huomenna hyppää hyvin, niin siinä on vielä mahollista nostaa sitä sijoitusta. Mutta se vaatii sen, että pitää saada tuohon mäkeen se idea. Aloitetaan huomenna puhtaalta pöydältä ja toivotaan, että se löytyis”, ruoti Herola.

Arttu Mäkiaho (29:s) taisteli vaikean perjantain jälkeen itsensä mukaan sunnuntain kilpailuun, johon pääsevät Triplan kolmekymmentä parasta. Tyytyväinen Mäkiaho on vielä hyvässä iskussa ennen huomista päätöspäivää.

”Pakko olla tyytyväinen tähän päivään. Eilinen oli iso pettymys. Tänään jos ois ollut normikisa, niin ois varmaan 20-sakissa päässyt lähtemään hiihto-osuudelle. Kyllä vielä ainakin nyt hyvältä tuntuu. En tiedä, kun kämpille pääsee, ja hetken huilaa, niin iskee varmaan semmoinen kooma päälle”, mietti Mäkiaho, mutta uskoi koko suomalaiskolmikon olevan huomenna kova.

Leevi Mutru jäi jatkopaikasta 50 sekuntia ja oli kilpailun 38:s.

Seefeldin Tripla huipentuu huomenna sunnuntaina kahden hyppykierroksen ja 15 kilometrin hiihtoon. Kokonaiskilpailun voittajalle on luvassa 200 maailmancupin pistettä (tuplapisteet top30-urheilijoille).

Urheilijoiden kommentit SoundCloudissa

Eero Hirvonen https://soundcloud.com/hiihtoliitto-1/seefeld-kisa-2-eero-hirvonen

Ilkka Herola https://soundcloud.com/hiihtoliitto-1/seefeld-kisa-2-ilkka-herola

Arttu Mäkiaho https://soundcloud.com/hiihtoliitto-1/seefeld-kisa-2-arttu-ma-kiaho

Leevi Mutru https://soundcloud.com/hiihtoliitto-1/seefeld-kisa-2-leevi-mutru


Tulokset kokonaisuudessaan http://medias3.fis-ski.com/pdf/2018/NK/4123/2018NK4123ROF.pdf

Maailmancupin kokonaistilanne http://medias3.fis-ski.com/pdf/2018/NK/4123/2018NK4123WC.pdf

Kuva: Romina Eggert