Uutisen päiväys

12.3.2011← Takaisin

Suomen joukkue Salpausselän joukkuemäkeen nimetty

  Suomen nelikosta Salpausselällä illalla hypättävässä joukkuemäessä löytyy sekä nuoruuden intoa että kokemusta. Joukkueessa hyppäävät Matti Hautamäki, Jarkko Määttä, Anssi Koivuranta ja Janne Ahonen.

  Päävalmentaja Pekka Niemelä julkisti Suomen joukkueen Salpausselän perinteiseen joukkuemäen iltakisaan. Joukkueessa hyppäävät Matti Hautamäki, Jarkko Määttä, Anssi Koivuranta ja Janne Ahonen. Nelikosta löytyykin siis kokemusta että nuoruuden intoa, kun Ahonen päättää pitkän uransa kotimäessään tänä viikonloppuna ja 16-vuotias Määttä puolestaan tekee nousua uuden sukupolven edustajana.

  ”Karsinta meni hienosti kokonaisuudessaan. Etenkin signaali uuden sukupolven tulemisesta ilahdutti, kun 16-vuotias Määttä oli toinen”, summasi Niemelä eilisen karsinnan antia, jossa kymmenen joukkoon mahtuivat Määtän lisäksi myös Olli Muotka ja Anssi Koivuranta. Koko kuusikko selvitti tiensä sunnuntaina hypättävään henkilökohtaiseen kilpailuun.

  ”Mielenkiintoinen joukkuemäen kilpailu on tulossa. Joukkueessa on sekä kokemusta ja nuoruutta. Hauska yksityiskohta on, että Ahonen oli jo voittanut maailmancupissa osakilpailun ennen kuin Määttä syntyi”, naurahti Niemelä.

  ”Asioita on tehty oikein, kun nyt on panostettu juniorimaajoukkueeseen ja heitä on viety kilpailemaan Continental cupiin. Määttä hyppäsi viime viikonloppuna Kuopiossa kakkoseksi”, muistutti Niemelä.

  Joukkuemäen kilpailu Salpausselän HS130-mäessä alkaa kello 17.

  Tulokset ja kalenteritiedot: www.fis-ski.com
  Kisasivut: http://lahtiskigames.com/