Uutisen päiväys

12.3.2011← Takaisin

Itävalta joukkuemäen ykkönen, Suomi kuudes

  Itävalta voitti odotetusti joukkuemäen Salpausselällä. Suomen kvartetti Matti Hautamäki, Jarkko Määttä, Anssi Koivuranta, Janne Ahonen sijoittui kuudenneksi.

  Salpausselän perinteinen joukkuemäen kilpailu päättyi odotetusti Itävallan voittoon. Voittajanelikossa hyppäsivät Gregor Schlierenzauer, Martin Koch, Andreas Kofler ja Thomas Morgenstern. Toiseksi sijoittui Norja, joka jäi Itävallasta 20,7 pisteen päähän. Kolmas sija meni Puolaan.

  Suomen joukkueessa oli tänään sekä kokemusta että edustusta uudesta sukupolvesta. Joukkue oli lopulta kuudes. Kantava voima oli tänään ensimmäisessä ryhmässä hypännyt Matti Hautamäki, joka leiskautti 128 ja 123,5 metriin.

  ”Eka oli tosi hyvä, toisessa oli vähän liikaa yritystä, mutta ihan keskitason hyppy kuitenkin. Ryhmässä hyppäsi maailmanmestari (Schlierenzauer), johon voi verrata eikä tarvitse hävetä”, tuumasi Hautamäki.

  Toisessa ryhmässä hyppäsi 16-vuotias Jarkko Määttä, joka vielä viikko sitten Kuopion Continental cupin yhteydessä arveli osallistuvansa seuraavan kerran SM-kilpailuihin. Määttä joutui kuitenkin kovan paikan eteen Lahden hornankattilassa, mutta hoiti tonttinsa hyvin. Hypyt kantoivat 114,5 ja 115,5 metriä.

  ”Lähdin nauttimaan ja kokemuksen kannalta otin tämän. Oli tosi kivaa ja mahtavalta tuntui. Hypyt olivat perushyviä ja kisahyppyihin tuli ehkä vähän puristusta. Kyllähän se vähän jännitti tämmöisen yleisön edessä”, sanoi Määttä, joka oli montussa pelkkää hymyä.

  ”Hyvin ovat joukkueen konkarit ottaneet vastaan. Oli hienoa hypätä heidän kanssaan.”

  Anssi Koivurannan hypyt kantoivat tänään 117,5 ja 116 metriin.

  ”Ei mitään superia, mutta vältyin flopilta. Oli kunniatehtävä päästä hyppäämään Jannen viimeiseen joukkuekisaan ja nautin kovasti. Oli hienoa, että hoidin tonttini puhtaasti”, viittasi Koivuranta joukkueen ankkurina hypänneen Janne Ahosen viimeiseen kilpailuviikonloppuun. Ahosen molemmat hypyt lensivät kotimäessä 115 metriin.

  ”Olisihan se ollut mukavampi ankkuroida joukkue vähän paremmin, mutta ei se väkisin lennä ja ilmaiseksi ei pääse. Pitää vaan ottaa ilo irti, ei viitsi viimeisiä kisoja mököttämällä läpi viedä”, pohti Ahonen, joka hyppää huomenna viimeisen maailmancupin osakilpailunsa.

  ”Lopputuloksesta viis. Kiva jos pääsee toiselle kierrokselle, niin pystyy tekemään oikeasti sen viimeisen hypyn. Ekalla kierroksella sitä ei voi vielä tietää”, hymähti Ahonen.

  ”Mielenkiintoinen joukkue, kun ikähaitari oli aika suuri. Hyvä ja tasapuolinen kisa. Tänään kuudes sija, realiteetti on tämä. Turha painaa päätä alaspäin. Positiivisin mielin eteenpäin”, summasi puolestaan päävalmentaja Pekka Niemelä, joka kehui etenkin Hautamäen ja Määtän esiintymistä.

  ”Jarkolle hyvä paikka kasvaa mäkimiehenä ja hän selviytyi hienosti suuren yleisön edessä. Hautamäen hyppääminen oli loistavaa, hän oli joukkueen kantava voima. Upea kilpailu Lahdessa.”

  Tuloskooste:
  FIS Mäkihypyn maailmancup
  12.3.2011 Lahti (FIN) HS 130, joukkuemäki

  1. Itävalta 1086,0
  2. Norja 1065,3
  3. Puola 1028,3

  6. Suomi 960,1

  Tulokset ja kalenteritiedot: www.fis-ski.com
  Kisasivut: http://lahtiskigames.com/