Uutisen päiväys

24.3.2018← Takaisin

Ilkka Herola hiihti raskaassa kelissä kuudenneksi Schonachin osakilpailussa

Yhdistetyn maailmancup päättyy tänä viikonloppuna keväisiin maisemiin Saksan Schonachissa. Ensimmäisessä kilpailussa Ilkka Herola piti jälleen kovaa vauhtia hiihtoladulla epäonnisen hyppyosuuden jälkeen. Herola oli kilpailun kuudes.

Hyppyosuus taisteltiin läpi vaihtelevissa tuulioloissa sekä lämpimässä säässä. Odottelun lisäksi maailmancupin kärkipään urheilijat joutuivat hyppäämään osin sulaneella vauhtimäen ladulla.

”Mäessä ei nyt ollut ihan optimaalinen (tilanne). Loppupäälle tehtiin aika vaikeaksi se, kun latu alkoi sulamaan niin radikaalisti. Latu tökkii ja sukset meinaavat karata ladulta, kun reunat sulavat”, kertoi Herola kilpailun jälkeen.

Herolan hyppy kantoi 92,5 metriä ja hiihto-osuudelle hän lähti minuutin ja 45 sekuntia johtanutta Norjan Jarl Magnus Riiberiä perässä. Hiihdossa Herola nousi 21 sijaa hiihtäen jälleen toiseksi nopeimman 10 kilometrin ajan Italian Alessandro Pittinin jälkeen.

”Minulle tietysti sopii tuommonen keli ladulla ja siinä pystyi tänään hyvin tarpomaan jätkiä kiinni. Hieno päivä. Huomenna sitten uutta matoa koukkuun ja tarvotaan vähän pidempään”, sanoi tyytyväinen Herola ja viittasi sunnuntaiseen 15 kilometrin kisaan.

Eero Hirvonen oli tänään kilpailun 17:s. Pisteille nousi myös Arttu Mäkiaho. Leevi Mutru oli kilpailun 34:s. Hirvonen varmisti tänään kokonaismaailmancupin kuudennen sijan, Herolalla on vielä mahdollisuudet nousta kymmenen parhaan joukkoon.

Mutrun ja 20-vuotiaan Mäkiahon kausi loppui tänään. Sunnuntain finaalikilpailuun starttaa maailmancupin kolmenkymmenen kärki: Mäkiahon loppusijoitus on 34:s (96 pistettä) ja Mutrun 47:s (28 pistettä).

”Mukava, että sai vielä viimeisestä kilpailusta pisteitä. Oli aika vaikea tämä loppukausi varsinkin tuon hyppäämisen suhteen. Kausi alkoi hyvin Rukalla, eka kertaa uralla pääsin kymppisakkiin. Jäi kyllä loppujenlopuksi positiivinen maku kaudesta”, summasi Mäkiaho Schonachin lauantaisen kilpailun jälkeen.

Mäkiaho keräsi pisteitä maailmacupissa 13:sta osakilpailusta.

”Ihan ei nuorella miehellä kestänyt kunto varsinkaan loppukautta kohen, etenkin sen hyppäämisen kanssa ens kesänä töitä tehdään. Varmasti pysyy lenkkari jalassa ens kesänä”, sanoi iloinen ja motivoitunut urheilija Mäkiaho.

Kilpailun tulokset

Maailmancupin kokonaistilanne


Urheilijoiden kommentit SoundCloudissa

Ilkka Herola

Eero Hirvonen

Arttu Mäkiaho

Kuva: SHL/Romina Eggert