Uutisen päiväys

21.1.2017← Takaisin

Herola: ”Hyvät hiihdot menevät hukkaan”

Yhdistetyn maailmancupia jatkettiin Ranskan Chaux-Neuvessa normaalimäen kilpailulla. Suomalaisten hypyt jättivät paljon kirittävää hiihtoladulle, eivätkä urheilijat olleet tyytyväisiä pistesijoista huolimatta. Kovimman nousun teki jälleen Ilkka Herola sijalta 29. sijalle 12. 

”Minusta hyppy oli samanlainen kuin kaikki muutkin hypyt täällä, mutta kompensaatioiden mukaan siihen rakoon olisi pitänyt onnistua paremmin. Tuloksellisesti se oli huonoin täällä Chaux-Neuvessa. Hiihto oli ihan hyvä, mutta hukkaan menevät hyvät hiihdot, kun aina noilta sijoilta lähtee”, noitui Herola. 

Eero Hirvonen oli kilpailun 21:s. Lyhyt, vain tunnin mittainen valmistautumistauko hypyn ja hiihdon välillä oli liian tiivis nuorelle urheilijalle.  

”Aika tasapaksu hyppy, samanlaisia olleet oikeastaan kaikki täällä. Kohtuu suoritukseen olisi ollut mahdollisuudet, mutta ladulla meni oikeastaan kaikki pieleen. Sähläämistä ladulla, kroppa ei toiminut, eikä suksikaan ollut paras mahdollinen.” 

”Aikataulu tänään oli niin tiivis, että en ehtinyt nähdä hiihdon lähtölistoja. Taktiikka jäi aika lailla tekemättä. Mulle sopisi kyllä pidempi tauko, jotta ehtii hoitaa ruokahuollon ja suksien testaukset”, jatkoi Hirvonen. 

Leevi Mutrun paikka ladulle lähtiessä oli kohtuullinen, vaikka hyppy ei ollutkaan paras mahdollinen painopisteen painuessa eteen ennen ponnistusta. 

”Vitosen jälkeen hiihdossa tapahtui jotain, löi ihan hirveet tönkköhapot. Jäin hiihtämään hitaampien joukkoon, että olisin pystynyt lisäämään vauhtia myöhemmin. Toinen puolikas oli melkoista taistelua”, kommentoi juuri pisteille yltänyt (28.) Mutru. 

Hannu Mannisen hyppyvire kilpailuissa oli edelleen kateissa. Yhden hyppyharjoituksen Lahdessa kilpailuviikonloppujen välissä tehnyt Manninen ei vielä ole löytänyt rentoutta hyppäämiseen. 

”Alakanttiin meni, vaikeeta oli hyppääminen tässä mäessä. Yritin vaan saada varmaa perussuoritusta, ei se ihan rennosti vielä tule. Toivotaan, että tämän päivän kisa toimi kovana ”harjoituksena” huomiselle ja selvitän koekierrokselta itseni kisaan”, mietti Manninen, joka oli loppytulosten 36:s.  

Kilpailua dominoi jälleen Saksa, tällä kertaa voittajaksi hiihti Johannes Rydzek ennen Fabian Riessleä. Saksalaisrintamaan kiilaa iski kilpailun kolmas Japanin Akito Watabe.

Yhdistetyn Continental Cup jatkui lauantaina Viron Otepäässä, jossa kolme suomalaista ylsi pisteille. Jim Härtull oli 24:s, Atte Korhonen 25:s ja Wille Karhumaa 29:s. Mikko Hulkkopäätyi sijalle 57. ja Atte Kettunen hylättiin sääntöjen vastaisen puvun vuoksi.  

Kilpailut jatkuvat huomenna sunnuntaina henkilökohtaisilla kilpailuilla niin maailmancupissa kuin Continental Cupissakin. 

Tulokset 

Maailmancup, Chaux-Neuve HS118/10km 

Maailmancupin tilanne 

Continental Cup, Otepää HS100/10km

Continental Cupin tilanne

Kuva: SHL/Touho Häkkinen