Uutisen päiväys

5.1.2013← Takaisin

Asikainen liiteli komeasti Bischofshofenin kisaan

  Keski-Euroopan mäkiviikon viimeinen karsintakilpailu käytiin Saksan Bischofshofenissa. Mäkiviikon ensikertalainen Lauri Asikainen hyppäsi HS140-mäen karsintakisassa 129,5 metrin hypyn ja sijoittui karsinnassa jaetulle 5. sijalle Venäjän Dimitry Vassilievin kanssa.

  Karsinnan voitti Itävallan Wolfgang Loitzl 132 metrin hypyllä.

  Karsinnasta huomisen kilpailuun selviytyvät 40 parasta sekä maailmancupin kymmenen parasta hyppääjää.

  Huomenna avauskierroksen parikilpailussa Asikainen saa vastaansa Yhdysvaltojen Peter Frenetten. Frenette sijoittui karsinnassa 39. sijalle 120,5 metrin hypyllään.

  ”Laurin suoritukseen olen todella tyytyväinen. Tämä oli Laurin viikon paras hyppy. Ottaen huomioon mäkiviikon, jonka aikana tulokset eivät välttämättä aina parane, niin tämä osoittaa, että Lauri on määrätietoinen ja tinkimätön kaveri. Töitä tehdään päivä toisensa jälkeen ja suunta on nyt oikea”, kommentoi päävalmentaja Pekka Niemelä.

  ”Frenetteä ajatellen Lauri voi lähteä vapautuneesti rakentamaan suoritusta huomisen kisaa kohti”, jatkoi Niemelä.

  Mäkiviikon kokonaiskilpailua johtava Itävallan Gregor Schlierenzauer hyppäsi karsinnan jälkeen vain 122 metriä kantaneen hypyn. Mäkiviikolla toisena oleva Anders Jacobsen ei myöskään onnistunut täydellisesti. Jacobsen hyppäsi 130,5 metriä.

  Karsinnan aikana nähtiin myös kaksi rajua kaatumista, kun Venäjän Denis Kornilov ja Itävallan Manuel Fettner kaatuivat alastuloidensa yhteydessä. Molemmat miehistä vietiin pulkalla pois mäkimontusta.

  Mäkiviikon päätöskilpailu käydään sunnuntaina kello 17:30 alkaen. Kisaa voi seurata suorana MTV3 MAXilla.