Uutisen päiväys

2.2.2015← Takaisin

Suomi viidenneksi universiadien joukkuemäessä

  Ossi-Pekka Valta ei ollut tyytyväinen omaan suoritukseensa. "Harmittaa vallan vietävästi", Valta kommentoi.

  Suomen mitalitili ei auennut viimeisenäkään kisapäivänä Slovakiassa. Suomalaisväriä nähtiin joukkuemäessä ja miesten maastohiihdossa. Universiadit jatkuvat Granadassa jää- ja rinnelajeilla 4. helmikuuta alkaen.

  Suomi oli joukkuemäen viides. Suomalaishyppääjät paransivat suorituksiaan henkilökohtaisesta kilpailusta, mutta pronssiin jäi silti matkaa yli 40 pistettä. Kolme maata karkasi omille teilleen jo ensimmäisellä hyppykierroksella. Kärkikolmikko oli tänään Venäjä, Japani ja Puola. Suomi taisteli Saksan ja Slovenian kanssa sijoista 4-6. Ensimmäisen kierroksen jälkeen Suomi oli kuudentena, mutta kiilasi toisella kierroksella 0,3 pisteen erolla Slovenian edelle.

  Avauskierroksella Suomen joukkueesta onnistui parhaiten Riku Tähkävuori, jonka hyppy kantoi tänään ainoana suomalaisena 90 metrin viivalle. Toisella kierroksella Tähkävuori hyppäsi 87,5 metriä. Suomen joukkueesta ensimmäisenä tornista alas tullut Frans Tähkävuori ponnisti 87 ja 88,5 metrin hypyt. Suomen ankkuri Ossi-Pekka Valta väläytti koekierroksella hypäten 94,5 metriä, mutta hyvä vire ei säilynyt kilpailuun asti. Etukäteen vahvin suomalainen hyppäsi kisassa tänään vain 85 ja 87 metrin hypyt. Vallan mukaan pää ei pysynyt tänään riittävän viileänä.

  "Harmittaa vallan vietävästi. Tiesin jo aamulla, että kintut tuntuvat hyvältä ja tulen jännittämään tänään. Koekierroksen jälkeen tuntui hyvältä. Ei tarvinnut edes paljon ponnistaa, kun liike tulee hyvin, niin menee pitkälle. Mietin, ettei tämän huonommin voi hypätä ja tämän pidän. Tietenkin sitten hyppäsin huonommin. Varmistelu ei koskaan toimi. Aloin miettiä hyppäämistä liikaa, kun olisi pitänyt vaan pitää vintti tyhjänä", Valta analysoi kisan jälkeen.

  "Jätkät hyppäsivät tasoonsa nähden hyvin tänään. Jos olisin itse pystynyt samaan, olisimme taistelleet mitalista. Jätkien avulla tuli näinkin hyvä suoritus", Valta sanoi. 

  Maastohiihdossa oli vuorossa viimeisenä kisamatkana miesten 30 kilometriä vapaalla hiihtotavalla. Aki Kauppinen oli maalissa 45:s. Venäjä otti jälleen kolmoisvoiton.