Hankalahkot tuuliolosuhteet jatkoivat mäkihypyn sabotointia Kuusamon Rukalla, jossa kilpailtiin tänään sunnuntaina toisen kerran viikonloppuna yhdistetyn Continental Cupissa.

Mäkiosuuden piti alkaa aamulla kello kymmenen. Alhaalla mäkimontussa osallistujamaiden liput makasivat tankojaan vasten, mutta ylhäällä tuuli pyöri sen verran ikävästi, että mäkiosuus siirrettiin ensin alkamaan kello 12:een.

Kun kelit eivät suosineet puoliltapäivinkään, päätti jury peruuttaa mäkiosuuden ja perjantaina hypätty PCR otettiin käyttöön.

Perjantaina pisimmän hypyn leiskautti japanilainen Hisaki Nagamine. Toisena hiihto-osuudelle lähti Norjan Sindre Ure Sötvik, kolmas lähtijä puolestaan oli Saksan Maximiliam Pfordte.

10 kilometrin hiihto-osuus pidettiin sunnuntai-iltapäivällä seitsemän asteen pakkasessa. Hiihto-osuuden lopussa itävaltalainen Harald Lemmerer ylitti maaliviivan ensimmäisenä, norjalainen Sindre Ure Sötvik aivan kannoillaan.

Väsynyt Lemmerer vaihtoi virheellisesti kaistaa, esti Sötvikin tien maalialueella ja hylättiin tämän vuoksi. Päivän voittaja oli siis Sötvik, toiseksi tuli Itävallan Tomaz Druml, niin ikään itävaltalainen, eillisen kilpailun toinen Martin Fritz tuli kolmanneksi.

Mikke Leinonen oli myös tämän päivän kilpailun paras suomalainen sijoittuen sijalle 16. Kaiken kaikkiaan suomalaiset onnistuivat Continental Cupissa sunnuntaina hienosti, kun pisteille pääsi yhteensä kuusi suomalaista. Leinosen jälkeen sijalla 18 maaliin tuli Jussi Salo, hänen perässään sijalla 19 Jim Härtull, sijalla 23 Olli Salmela, sijalla 24 Atte Korhonen ja sijalla 29 Atte Kettunen.

"Kisat olivat parempaan suuntaan jo näin alkukauden loukkaantumisen ja muutaman huonon kisan jälkeen. Eilinen hyppy oli jo paljon parempaa keulalta, mutta lennossa vielä menetettiin vähän metrejä", Leinonen analysoi viikonloppuaan, ja jatkoi:

"Hiihto myös parempaa suuntaan, muttei ihan vielä ollut luottamusta täysin omaan hiihtovauhtiin. Lauantain kisa ihan suht'koht' hyvä. Tämän päivän kisa vähän kaatusi siihen, että otettiin käyttöön varakisan huono hyppy. Hiihto oli vähän jopa parempaa kun eilen, mutta kärki oli vähän jo  turhan kaukana mäen jälkeen. Ehdottamasti plusmerkkinen viikonloppu alkukauden vaikeuksien jälkeen."

Yhdistetyn Continental Cup jatkuu ensi viikonloppuna Viron Otepäässä.