Uutisen päiväys

11.3.2011← Takaisin

Suomalaiskotkat mukaan sunnuntain mäkikisaan

  Kaikki kuusi suomalaiskotkaa leiskauttivat mukaan Salpausselällä sunnuntaina 13.3. hypättävään henkilökohtaiseen mäkihypyn maailmancupin osakilpailuun.

  Koko suomalaiskuusikko selvitti tiensä Lahden Salpausselällä sunnuntaina 13.3. hypättävään mäkikisaan. Suomen joukkueen karsijoista pisimmälle ponkaisi joukkueen kuopus Jarkko Määttä, joka leijaili 125,5 metriin ja oli karsinnan toinen. Karsintakilpailun voitti Norjan Andreas Bardal 125,5 metriin kantaneella hypyllä. Määttä hävisi Bardalille vain puolella pisteellä.

  Myös muut suomalaiset onnistuivat. Olli Muotka oli kuudes 121,5 metrin siivullaan ja myös Anssi Koivuranta mahtui kymmenen joukkoon 115,5 metrin hypyllään. Janne Ahosen hyppy kantoi kotimäessä 117,5 metriin ja toi sunnuntaina uransa päättävälle konkarille sijan 17. Kalle Keituri hyppäsi 109 metriä, joka oikeutti sijaan 32. Matti Hautamäellä sen sijaan oli ainoana suomalaisena paikka kilpailuun maailmancupin sijoituksensa perusteella. Hautamäki kuitenkin hyppäsi varsinaisen karsintakierroksen jälkeen 123,5 metriä.

  Salpausselällä hypätään huomenna joukkuemäen kilpailu klo 17 alkaen.

  Tulokset ja kalenteritiedot: www.fis-ski.com
  Kisasivut: http://lahtiskigames.com/