Uutisen päiväys

12.7.2012← Takaisin

FIS pukusääntömuutoksen soveltaminen

  Harjoituksellisista syistä uusien mäkipukujen teettäminen olisi suotavaa hetimiten. Ero hyppäämisessä on selkeä ja sitä on tärkeää päästä harjoittelemaan.  Kuopion ja Vuokatin kotimaan kilpailut tullaan hyppäämään  vielä vanhoilla säännöillä, jotta suodaan aikaa sopeutua uuteen pukusääntömuutokseen. SM-kilpailuista eteenpäin kilpaillaan uusilla säännöillä, jolloin uudet hyppypuvut tulevat viimeistään kyseeseen. Kaikki kansainväliset kilpailut käydään välittömästi uusia sääntöjä noudattaen.
   
  On tärkeää tiedostaa, että kilpailut, joissa käytetään vanhoja pukuja eivät ole suoranaisia karsintoja vaan tarkkailukilpailuja. Toisin sanoen, mikäli hyppääjä käyttää jo näissä kisoissa uusia pukuja, se huomioidaan. Lähtökohtana heinäkuun kilpailujen jälkeen on, että kaikki hyppääjät, jotka haluavat antaa kansainvälisiin kilpailuihin näyttöjä tulee hypätä ja harjoitella uusilla pukusäännöillä. Vuokatin A + B + NMM leirillä kaikilla ryhmäläisillä pitäisi olla uudet puvut, jotta valmistautumisaika on riittävä mm. Kuopion FIS ja COC kilpailuihin.  
   
  Sekä kotimaiset että ulkomaiset mäkipukuvalmistajat ovat valmiita tekemään uusia mäkipukuja tilauksia vastaan. 
  Valmistajilla on sekä vanhaa, että uutta materiaalia varastoissa. Tapauskohtaisesti puvuissa on käytetty vanhaa materiaalia tai uutta joustavaa materiaalia ja materiaaleja on jopa sekoitettu keskenään. 
  Joissakin tapauksissa uusi materiaali on ollut jopa "liian joustavaa". 
   
  Kangasvalmistajia on kaksi: Sveitsiläinen Eschler ja Saksalainen Meininger. mm. Qual käyttää Eschlerin materiaalia ja Terinit Meiningerin materiaalia. Ensimmäiset harjoitukset, kilpailut ja kokemukset ovat takana
  ja mäkipukuvalmistajilla on nyt tieto miten edetä pukujen tekemisen osalta. 
   
  Lisätietoja: mäkihypyn päävalmentaja Pekka Niemelä, pekka.niemela@finnjumping.fi