Uutisen päiväys

23.9.2018← Takaisin

Ilkka Herola sijoittui yhdistetyn kesä-GP:llä toiseksi – päätöskilpailussa irtosi viides sija

Ilkka Herola sijoittui tänään päättyneellä yhdistetyn kesä-GP:llä toiseksi. Herola oli viides tänään kiertueen päätöskilpailussa Planicassa ja pisteet riittivät säilyttämään toisen sijan kesäkiertueen kokonaistilanteessa. Kesäkiertueen voiton vei Mario Seidl.

Mäkiosuudella hyppy kantoi 131 metriä ja Herola lähti päivän hiihto-osuudelle kuudentena. Herola ei lähtenyt ajamaan kärkiporukkaa kiinni, vaan hiihti kilpailun isommassa porukassa ja teki ratkaisunsa aivan kilpailun loppupuolella. Herola kukisti tiukassa loppukirissä Martin Fritzin ja ylitti maaliviivan viidentenä.

”Parempi hyppy tänään, sai nousujohteisen systeemin pysymään yllä. Aika toivotonta olisi yksin tuommoisella radalla hiihtoa tehdä. Ei jäänyt ladulle muuta tekemistä kuin voittaa tuo letka, joka siinä oli. Siinä onnistuin, kaikki tuli tehtyä, mikä oli mahdollista", kertaa Herola.

Yhdistetyn maajoukkue vietti juuri ennen Planican päätöskilpailuja tiiviin harjoitusleirin, ensin Rukalla hypäten ja sitten Vuokatissa hiihtäen. Herola ei ollut täysin tyytyväinen päätösviikonloppuun kokonaisuutena.

"Näin leirin keskellä oli hyvä, haastava paikka lähteä kokeilemaan, mutta ei mennyt ihan putkeen. Olisi pitänyt hypätä paremmin", sanoo Herola.

Herola keräsi kesä-GP-kiertueella kaiken kaikkiaan 323 pistettä. Onnistumisia tuli tasaisesti kiertueen ajan ja erityisesti mäkiosuudet ovat ottaneet ison harppauksen eteenpäin.

”Kokonaisuutena kesä-GP oli positiivinen yllätys ja vahvistus siitä, että on oikeaan suuntaan menty. Hyppäämisen positiviinen vire on tietenkin mukava pitkästä aikaa nähdä, saatiin tulosta aikaseksi. Toinen sija tuntuu hyvältä, hyvä lähteä ensi vuonna parantamaan", toteaa Herola.

Kilpailun tulokset

Kesä-GP:n lopputulokset

Ilkka Herolan kommentit Soundcloudissa

Kuva: Romina Eggert