Uutisen päiväys

4.3.2016← Takaisin

Suomi seitsemäs yhdistetyn joukkuekisassa

Suomen nelikko Leevi Mutru, Matti Herola, Eero Hirvonen ja Ilkka Herola päätyi seitsemänneksi yhdistetyn maailmancupin joukkuekisassa Saksan Schonachissa. Kisan voiton vieneelle Norjalle Suomi taipui kaksi ja puoli minuuttia.

HS106-mäkiosuuden jälkeen sinivalkoiset miehittivät kuudetta sijaa, 1.23 minuuttia kärkimaa Saksaa perässä. Suomi keräsi mäestä yhteensä 411,8 pistettä.

“Tänään omat suoritukset eivät olleet mitenkään loistokkaita. Hyppy oli kohtalainen, mutta parempaan pitäisi pystyä”, nuorten tuore MM-pronssimitalisti Eero Hirvonen ruoti.

Ladulla suomalaisten sijoitus putosi siis lopulta yhden pykälän joukkueen ollessa maalissa seitsemäs. Voiton vei Norjan nelikko Magnus H. Moan, Jan Schmid, Magnus Krog ja Jörgen Graabak kellojen pysähtyessä aikaan 47.49 minuuttia.

Kakkoseksi sivakoi kotiyleisön iloksi Saksa ja kolmanneksi Itävalta. Suomi jäi tuloksissa kärjelle lopulta reilut kaksi ja puoli minuuttia.

“Hiihdosta puuttui tänään se isku, mitä tarvittaisiin tuollaiseen viiden kilometrin kisaan. Aika vaikeaa oli sitten yksinään hiihtäessä saada kropasta kaikkea irti. Alkaa tuntua olotilassa se, että on ollut yli kaksi viikkoa reissussa ja muutenkin viime kuukausina on tullut kisailtua paljon”, suomalaislupaus huomautti.

Yhdistetyn maailmancupin kausi huipentuu Schonachissa viikonloppuna kahdella henkilökohtaisella kisalla. Lauantaina ohjelmassa on mäkikierros HS106-mäestä sekä 10 kilometrin hiihto-osuus, sunnuntaina puolestaan mäestä hypätään kaksi kierrosta hiihto-osuuden ollessa 15 kilometriä.

Kuten Hirvonen kertoi, hänellä on kisatahti on viime aikoina ollut erityisen tiukka. Suomalaisella on selvät sävelet siihen, mitä hurjassa kilpailupyörityksessä tehdään.

“Varsinaista harjoittelua kisojen välillä tulee tehtyä aika vähän, hiihtopuolen harjoitukset ovat lähinnä palauttavia ja kunnon ylläpitämiseen keskittyviä. Mäkiharjoituksia ei paljoa kilpailukaudella pääse hyppäämään, mutta mäkifyysiikkaharjoitteilla pyritään pitämään mäkipuolen ominaisuudet kunnossa”, Hirvonen kertoi.

Tulokset

www.hiihtoliitto.fi

Facebook
Twitter @ncteamfinland
Instagram @ncteamfinland
#ncteamfinland
Soundcloud

LUMISPORT TV (YouTube)

Kuvassa Ilkka Herola. KUVA: SHL/Touho Häkkinen.