Uutisen päiväys

1.9.2019← Takaisin

Ilkka Herola taisteli toiseksi Oberhofin kesä-GP:llä

Oberhofin kesä-GP jatkui suomalaisittain mallikkaasti, kun Ilkka Herola taisteli viikonlopun toisessa osakilpailussa itsensä palkintopallille. Mäkiosuudella onnistunut Herola pääsi hiihto-osuudelle kuudentena ja hiihti maaliin lopulta toiselle sijalle, 3,9 sekuntia Ranskan Gerard Antoinen perään. Puolan Szczepan Kupczak oli kolmas.

Herola vastasi mäkiosuuden pisimmästä hypystä, joka kantoi peräti 131,5 metriä. Herolan hyppy saavutti myös kilpailun parhaimmat tyylipisteet.

– Hieno päivä, ei jäänyt paljon valittamista. Ei nyt ihan timanttista hyppäämistä mäessä, mutta ei ollut tänään enää isoista jutuista kyse. 

Herola starttasi hiihto-osuudelle kuudentena, 30 sekuntia kärjestä. 

– Kovin hiihtoaika, ei voi kovin pettynyt olla siihenkään. 3,9 sekuntia tänään liikaa johtajaan mäen jälkeen, sen verran siihen nyt jäi (maalissa), mutta ollaan tyytyväisiä tähän. Mukava ja luottamusta antava viikonloppu kaiken kaikkiaan, kommentoi Herola.

Eero Hirvonen täydensi Suomen vahvaa päivää ja oli päivän kilpailussa seitsemäs. Hirvonen koki viikonlopun olleen vaikea ja palautuminen edellisestä treenileiristä tuntui olevan vielä kesken. 

– Lillehammerin leirin jälkeen ei ole oikein palautunut ja tehnyt vähän liikaa asioita siinä välissä ennen tätä Oberhofin leiripätkää. Ei missään vaiheessa saanut luottoa hyppyihin ja rullaradalla ei ole ollut kovin hyvää menoa.

Hirvosen viikonloppu oli kuitenkin nousujohteinen. Hirvonen pääsi ladulle minuutin kärjestä, sijalta 14.

– Pystyin mäessä petraamaan eilisestä, vaikkakin vähän jossiteltavaa siitä hypystä jäi. Sain kohtuuasetelmat ladulle, mutta siinä porukassa meni vähän surffailuksi. Tuli hiihdeltyä aika rauhakseen ja säästeltyä viimeiselle kierrokselle paukkuja. Loppukiri irtosikin hyvin. Täytyy nyt vähän palautua tässä ennen uusia treenejä, totesi Hirvonen kilpailun päätteeksi.

Suomalaisista myös Leevi Mutru hiihti kesä-GP:n pisteille ja oli 28:s. Arttu Mäkiaho hiihti maaliin sijalle 31 ja Wille Karhumaa oli 37:s.

Tulokset
Mäkiosuuden tulokset

Urheilijoiden kommentteja SoundCloudissa
Ilkka Herola
Eero Hirvonen
Leevi Mutru