Uutisen päiväys

23.11.2019← Takaisin

Suomen joukkue kahdeksas Wislan joukkuemäessä

Mäkihypyn maailmancupkausi on polkaistu käyntiin Puolan Wislassa. Suomen joukkue ylsi tänään joukkuemäessä toiselle kierrokselle ja oli kilpailun kahdeksas.

Joukkueen muodostivat Andreas Alamommo, Eetu Nousiainen, Jarkko Määttä ja Niko Kytösaho. Suomalaisurheilijat keräsivät kilpailussa yhteensä 700,4 pistettä.

Päävalmentaja Lauri Hakola totesi urheilijoiden tarvitsevan vielä lisää itseluottamusta kilpailutilanteisiin. 

– Sinällään vähän parempi startti kuin vuosi sitten. Hyppyjen tasoon en missään nimessä ole tyytyväinen. Kaikkia hyppyjä leimasi tänään jäykkyys ja passiivisuus keulalla. Se kielii kontrollista ja itseluottamuksen puutteesta. Ei löytynyt niitä elementtejä, joita on pyritty esille tuomaan. Rentoa ja aktiivista tekemistä. Ei vielä nähty sitä, mitä halutaan nähdä ja mitä on kuitenkin jo treeneissä näkynyt enemmän ja enemmän.

Wislassa jatketaan huomenna sunnuntaina henkilökohtaisella kilpailulla. Perjantaisesta karsinnasta tiensä kilpailuun selvittivät Andreas Alamommo ja Eetu Nousiainen. Alamommo alleviivasi Hakolan tapaan rentoutta ja luottoa omaan tekemiseen.

– Tänään ei ollut niin rentoja hyppyjä, kuin eilen karsinnassa. Kisakausi on nyt kuitenkin avattu ja huomenna täytyy luottaa niin eilisiin hyppyihin kuin viime viikkoisiin treenihyppyihin.

Wislan henkilökohtainen kilpailu hypätään huomenna klo 12:30 Suomen aikaa. 

Tulokset

Lähtölista – Henkilökohtainen kilpailu

Lauri Hakolan kommentit SoundCloudissa