Uutisen päiväys

19.12.2015← Takaisin

Larinto 49:s Engelbergin kilpailussa

Mäkihypyn maailmancupin kiertue jatkui lauantaina Sveitsin Engelbergissä. Kilpailun ainoa suomalaishyppääjä Ville Larinto ei selviytynyt toiselle kierrokselle sijoituttuaan HS137-mäessä 49:nneksi.

Suomalaisen avauskierroksen loikka lensi 116,0 metriä.

“Tämänpäiväinen suoritus oli rimanalitus, hypyssä oli liikaa yritystä. Ponnistus oli myöhässä”, luonnollisesti pettyneen oloinen Larinto kertoi urakkansa jälkeen.

Suomalaishyppääjä saa kuitenkin heti sunnuntaina uuden mahdollisuuden näyttää osaamistaan, kun Engelbergissä on ohjelmassa toinen HS137-mäen henkilökohtainen kilpailu sekä karsinta.

Larinnolla on varsin selkeät teesit siihen, mitä hypyssä pitää tehdä paremmin.

“Ajoitusta pitää parantaa, ja se tulee sitä kautta, että ylämäen ajoitus on kohdallaan. Koitetaan saada parempi fiilis sunnuntaille”, suomalainen kertoi.

Kilpailu oli kaksoisvoiton ottaneiden slovenialaisten juhlaa, sillä korkeimmalle korokkeelle hyppäsi Peter Prevc, joka on myös maailmancupin kokonaistilanteessa kärkipaikalla. Kakkoseksi loikkasi Domen Prevc, ja kolmanneksi japanilainen konkari Noriaki Kasai.

Maailmancupissa kakkosena Peter Prevcin jälkeen on lauantaina kahdeksanneksi sijoittunut Saksan Severin Freund. Kolmatta sijaa miehittää puolestaan Norjan Kenneth Gagnes, joka  ponnisti Engelbergin viikonlopun avauskisassa viidenneksi.

Sunnuntaina Ville Larinnon lisäksi sinivalkoisista mäkikotkista pääsevät hyppäämään myös Lauri Asikainen ja Harri Olli, jotka hakevat paikkaa karsinnasta kilpailuun.

Tulokset