Uutisen päiväys

19.8.2016← Takaisin

Alamommo jälleen paras suomalainen Puijolla

FIS Cupin kokonaistilanteessa yhdeksättä sijaa miehittävä Andreas Alamommo loikkasi perjantaina Kuopiossa parhaaksi suomalaiseksi torstain tapaan oltuaan tänään yhdeksäs. Sinivalkoisten panos oli kaikkiaan hienoa, kun jälleen kuusi suomalaista ylsi toiselle kierrokselle.

Kesän FIS Cupin kilpailuissa vuorenvarmoin ottein pisteille loikkinut Andreas Alamommo vaikutti heti kisan jälkeen varsin tyytyväiseltä tekemiseensä HS127-mäessä.

"Hyvän ja huonon hypyn väli on todella pieni. Aikalailla samanlaisia hyppyjä oli kuin eilen (torstaina). Ensimmäisessä horjahdin alastulossa ja siinä menetin muutamia pisteitä, mutta ihan tyytyväinen voi olla", Alamommo summasi.

Muista kotiyleisön suosikeista Eetu Nousiainen nousi toisella kierroksella peräti 13:nneksi.

"Se oli mukava kisa. Koekierros ei taas näyttänyt mitenkään lupaavalta, mutta jostain sai taas tsemppiä", avauskierroksen jälkeen 24:ttä paikkaa miehittänyt nuorukainen pohti.

Janne Korhonen loikkasi perjantaina 22:nneksi, Juha Miettinen 24:nneksi, Antti Aalto 28:nneksi ja Riku Tähkävuori 30:nneksi. Muiden suomalaishyppääjien tie nousi pystyyn ensimmäisen kierroksen jälkeen.

Puolan Jan Ziobro otti torstaisen voiton jatkoksi paikan korkeimmalta podiumilta myös perjantaina yhteispistein 243,8. Kiertueen kokonaiskisaa johtava Italian Davide Bresadola loikkasi kakkoseksi keräten 216,5 pistettä, Cupissa kuudentena oleva Puolan Aleksander Zniszczol puolestaan päätyi kolmanneksi 210,9 pisteen turvin.

"Sanoin eilen, että tämä on vaikea mäki. Mutta kun tulee hyviä hyppyjä ja on hyvät sääolosuhteet, voit olla korkealla", Puijolla tuplavoiton ottanut Ziobro pohdiskeli kisan jälkeen.

Kuopion kisojen hallitsija Ziobro nousi jo toiseksi syyskuun alussa Sveitsin Einsiedelnissä jatkuvassa FIS Cupissa.

Linkit:
Tulokset tätä napsauttamalla
Haastattelussa Andreas Alamommo
Janne Korhonen
Antti Aalto ja Eetu Nousiainen
Juha Miettinen ja Riku Tähkävuori

Lisätietoja:
Jukka Salmi, kisojen pääsihteeri - 040 7776563
Miska Miettinen, paikan päällä oleva tiedottaja - 040 649 3100

www.hiihtoliitto.fi

www.facebook.com/skijumpingteamfinland
Twitter @Finnjumper
Instagram @sjteamfinland 
#sjteamfinland
Soundcloud
LUMISPORT TV
 (YouTube)