Uutisen päiväys

22.2.2013← Takaisin

Val di Fiemme, 22.2.2013: Kykkänen liiteli kymmenenneksi MM-mäessä

  Naisten mäkihypyssä Suomen Julia Kykkänen hyppäsi komeasti kauden parhaat hypyt ja oli lopputuloksissa upeasti kymmenes. Loukkaantumisen jälkeen lähes suoraan tositoimiin ja MM-kilpailuihin palannut Kykkänen hyppäsi rennosti ja ennakkoluulottomasti. Predazzon parhaat hypyt osuivat kilpailuun.

  ”Ehkä olen parempi kilpailija kuin treenaaja”, Julia Kykkänen sanoi pilke silmäkulmassa.

  ”Kisa meni tosi hyvin, olen tyytyväinen. Hypyt tuli rennosti ja ponnistus työnsi oikeeseen suuntaan. Kaikki osui niissä hypyissä kohdilleen.”

  Julian valmentaisä Kimmo oli tyytyväinen.
  ”Eka hyppy oli talven paras hyppy, se riitti yllättävän korkealle. Ei ollut hirveän hyvä tuulirako ja Julia pääsi siitä nousemaan. Toinen hyppy oli vielä astetta parempi. Ei voi olla kuin tyytyväinen”, analysoi Kykkänen.

  Erityisesti Kimmo Kykkänen nosti esille nappiin osuneen rytmityksen.
  ”Ponnistuksen rytmi, se toimi niin helpon näköisesti kuin voi toimia. Voiman tuottoa ei siinä ollut, kun on kuume takana, mutta kokonaisuutena parhaat hypyt, mitä Julian on ikinä hypännyt osuivat tähän kisaan.”

  Kilpailun taso oli kova ja kilpailu kärjessä erittäin tiukka. Naisten mäkihyppy kehittyy jatkuvasti ja ottaa askelia eteenpäin jokaisella osa-alueella.

  Naisten HS106-kisan voittoon hyppäsi Yhdysvaltain Sarah Hendrickson. Toiseksi liiteli Japanin Sara Takanashi ja kolmanneksi Itävallan Jacqueline Seifriedsberger.
  Kilpailun tulokset kokonaisuudessaan http://www.fis-ski.com/uk/604/610.html?sector=JP&raceid=3646

  Yhdistyn maailmanmestaruuteen Lamy Chappuis, suomalaiset jäivät tavoitteista

  Yhdistetyn normaalimatkan kilpailussa suomalaisista parhaiten onnistui 17-vuotias Ilkka Herola. Herola hyppäsi sijalle 26. aamun mäkikilpailussa ja piti lähestulkoon sijoituksensa hiihtoladulla ollen 27:s.

  Herola ei ollut tyytyväinen mäen tulokseen.
  ”No ei se ollut lähelläkään sitä mitä haettiin, kymmenen sijaa liian alhaalla. Mäessä olisi pitänyt päästä pidemmälle. Siitä lähdetään ja sitä kautta tuloskin voi parantua. Hiihto oli tänään kohdillaan, toisella kierroksella olisi pitänyt uskaltaa lähteä kovempaan kyytiin. Se oli taktinen virhe, kuntoa olisi ollut”, Herola sanoi.

  Janne Ryynänen taipui sijalle 29. Luottamus omaan hiihtoon on kateissa.
  ”Vaikeaa oli tänään. Vasta viimeisellä kierroksella aloin uskoa omaan tekemiseen. Ja toisaalta taistelutahto ei oikein riitä lähteä hiihtämään noilta sijoilta. Parempaa on kuitenkin luvassa täällä, huonommin ei voi mennä”, sanaili Ryynänen.

  Mikke Leinonen teki tasaiset suoritukset mäessä ja ladulla. Mäen jälkeen mies ruoti itseään, mutta hiihto meni odotusten mukaisesti.
  ”Tulos on sama, mitä olen koko kauden tehnyt. Siinä mielessä siinä ei ole mitään ihmeellistä. Hiihto oli hyvän tuntuista, suksi toimi loistavasti.”

  Myös Jim Härtull oli tyytyväinen välineisiin. Sen sijaan mies ei itse ollut tänään iskussa.
  ”Hävettää. Hyppäämisessä oli samaa virhettä, mitä koko kauden. Hiihdon jälkeen sattui joka paikkaan, ei tänään lähtenyt lainkaan”, tiivisti Härtull.

  Kilpailun voitti kovan kirikamppailun päätteeksi Ranskan Jason Lamy Chappuis. Toiseksi venytti Itävallan konkari Mario Stecher ja kolmanneksi Saksan Björn Kircheisen.
  Kilpailun tulokset kokonaisuudessaan http://www.fis-ski.com/uk/604/610.html?sector=NK&raceid=1646

   

  Kaikki suomalaiset hyppäävät lauantain HS106-mäen kilpailussa

  Suomalaisten kommentit karsinnan jälkeen
  Ville Larinto:

  Aika samanlaista kuin eilenkin. Joku siinä on kun sen numeroliivin niskaan laittaa, niin jonkinlainen paniikki iskee. Ei luota itseensä yhtään. Se mitä on kotona treeneissä tehnyt ni ei luota , että se riittää. Ja yrittää, mihin ei tällä hetkellä pysty.
  Todella pienistä kiinni, pitäisi vaan rahoittua ja keskittyä yhteen asiaan. Nyt se on hätäilyä ja kaikki kerralla tänne ja kaikki virheet korjataan kerralla.

  Sami Heiskanen:

  Ei mikään paras, tuli aika paljon ohi tuosta keulalta. Niin ei saanut suksia mukaan ilmalentoon. Kummulla tuntui todella huonolta, sieltä sai kaivettua tarvittavat metrit. Ei ollut lähellekään sitä tasoa, mitä eilen kaksi ensimmäistä harjoituksissa.

  Lauri Asikainen:

  Kisassa ollaan ja lähetään hakemaan huomenna rennompaa fiilistä. Vielä on ollut ylämäen laskuasennon kanssa puristamista ja väkinäistä meininkiä. Pitäis saada rentoutettua homma, että pystyy tekee sen potkun tuossa keulalla oikeessa rytmissä. Nyt se tulee liikaa pyörimällä takaa eteen ja on vaikeaa lähteä lentämään.

  Anssi Koivuranta:
  Ei tässä kukaan tän enempää voita, kuin kisapaikan itselleen. Ei ollut se huonoin mahdollinen, mutta ei varmasti se paraskaan. Pitää vaan pitää siitä mielikuvasta kiinni, joka mulla on. Mä tiedän, että se on oikee, jos mä pystyn sen tuolla mäessä toteuttamaan, niin saan mittaa lisää. Pitäisi vaan saada semmoinen hyvä levollinen ja tosi luottavainen mieli ja sillä mielikuvalla mennä eteenpäin.