Uutisen päiväys

25.9.2016← Takaisin

Janne Ahonen hyppäsi Suomen mestaruuteen

Mäkihypyn ja yhdistetyn kesä-SM-kisojen vilkas viikonloppu tuli päätökseen sunnuntaina. Lahdessa loikattiin HS130-mäen henkilökohtainen kisa, jonka voiton vei jo ensimmäisen kierroksen jälkeen johtanut Janne Ahonen.

Tuore Suomen mestari hyppäsi sunnuntain kilpailussa 124,0 ja 117,0 metriä keräten yhteispisteet 247,2. Toisen podium-paikan napanneen Jarkko Määtän suoritukset lensivät 123,0 ja 118,0 metriä, pronssia ottanut hienoinen yllättäjä Eetu Nousiainen puolestaan leiskautti hyppynsä 117,0 ja 114,5 metrin kohdalle.

"Ensimmäinen hyppy oli ihan hyvä, toinen meni kyttäilyksi ja varmisteluksi. Ei ihan niin rento ja luonteva kuin ensimmäinen. Kaiken kaikkiaan ihan ok-kisa", päivän ykkösnimi kertoi.

"Enkohän jatka kotimaisemissa touhuamista, keskitytään isossa mäessä hyppäämiseen. Valmistaudutaan sitä kautta tulevaan talveen", Ahonen kertoi sen sijaan tulevaisuuden suunnitelmistaan.

Kakkos- ja kolmospaikat napanneet Määttä ja Nousiainen summasivat 245,7 ja 225,6 pistettä.

"Hyvät hypyt hyppäsin tänään, ei siinä sen kummempia. Jatketaan samalla meiningillä ja treenataan täysillä sekä laadukkaasti. Ei ruveta höntyilemään mihinkään suuntaan", SM-kakkonen ja kesän kansainvälisissä kisoissa hyvin esiintynyt Määttä sanoi.

"Oli se (sija) yllätys, kun kaikki Suomen parhaat olivat hyppäämässä. Taas sain, yllätys yllätys, kisakierrokselle lisätsempin. Oli mukava tehdä hommia", silminnähden yllättynyt Nousiainen puolestaan pohti.

Seuraavat sijat kärkikolmikon jälkeen menivät järjestyksessä Lauri Asikaiselle, Olli Muotkalle ja Ville Larinnolle.

Linkit:
Tulokset
Janne Ahosen haastattelu
Jarkko Määttä
Eetu Nousiainen