4.4.2018← Takaisin

Mäkihypyn ja yhdistetyn SM-mitaleista kilpailtiin Taivalkoskella

Taivalkoskella kilpailtiin 24.-25. maaliskuuta mäkihypyn ja yhdistetyn SM-mitaleista. Kilpailuohjelmassa olivat pienmäen SM-kilpailut naisille ja miehille, yhdistetyn SM-kisa miehille sekä alle 18-vuotiaiden SM-kisa molemmissa lajeissa, sekä miehille, että naisille.

Lauantaina pienmäen M18-sarjan Suomen mestariksi hyppäsi Lahden Hiihtoseuran Mico Ahonen, toiseksi sijoittui Jonne Veteläinen (Kuusamon Eräveikot) ja kolmanneksi Otto Niittykoski (Ylistaron Kilpa-Veljet).

N18-sarjan pienmäen Suomen mestariksi Taivalkoskella hyppäsi Julia Tervahartiala (Lahden Hiihtoseura). Toiseksi kilpailussa sijoittui Annamaija Oinas (Taivalkosken Kuohu) ja kolmanneksi Vilma Meis (Siilinjärven Ponnistus).

Perjantaina kilpailuohjelmassa oli myös yhdistetyn M18 ja N18 sarjojen pienmäen SM-kilpailut sekä miesten yleisen sarjan kilpailu. M18 sarjan yhdistetyn Suomen mestariksi taisteli Perttu Reponen (Kiteen Urheilijat), hopealle hiihti Otto Niittykoski (Ylistaron Kilpa-Veljet) ja kolmanneksi sijoittui Timi Heiskanen (Ounasvaaran Hiihtoseura). N18-sarjan voiton nappasi kotimaisemissaan Taivalkosken Kuohun Anna-Maija Oinas, toiseksi ladulla nousi Pinja Koivisto (Alahärmän Kisa) ja kolmannen sijan nappasi Alahärmän Kisan Elli Seppänen.

Miesten yleisen sarjan kilpailun voiton nappasi Vuokattisport Clubin Atte Korhonen, 43 sekunnin erolla toiseksi tulleeseen Jussi Saloon (Tampereen Pyrintö). Pronssisija kilpailusta meni Ounasvaaran Hiihtoseuran Wille Karhumaalle.

Sunnuntaina ratkottiin mäkihypyn Suomen mestaruudet naisten ja miesten yleisissä sarjoissa. Naisten sarjassa Suomen mestariksi hyppäsi Susanna Forsström (Lahden Hiihtoseura). Hopealle sijoittui Julia Tervahartialala (Lahden Hiihtoseura) ja kolmannelle sijalle hyppäsi Ounasvaaran Hiihtoseuran Jenny Rautianaho.

Mico Ahonen nappasi miesten yleisen sarjan voiton ja oli näin ollen Taivalkoskella viikonlopun tuplamestari. Toiseksi kilpailussa liiteli Henri Kavilo (Puijon Hiihtoseura) ja kolmanneksi Jarkko Määttä (Kainuun Hiihtoseura).