Uutisen päiväys

7.3.2015← Takaisin

Yhdistetyn parisprintissä Suomen joukkueet 12:s ja 13:s

  Suomen kakkosjoukkue Leevi Mutru ja Matti Herola oli tänään sijoituksissa parempi sijoituksella 12:s. Ykkösjoukkue Jim Härtull ja Eero Hirvonen kisasi itsensä sijalle 13.

  Leevi Mutru
  "Mäki oli tänään ihan mukavaa, onnistuminen tuli siihen. Ladulla ei ehkä ollut enää lyöntiä tuossa viimeisellä kierroksella. Vielä toka vikalla, vaikkei hyvältä tuntunu, ajattelin psytyväni lyömään loppuun vielä kunnolla. Mutta ollaan tyyytyväisiä, että päästiin kisaamaan tänään ja pestiin Matin kanssa vielä tuo meidän ykkösjoukkuekin."

  Matti Herola
  "Mäessä en tänään pystynyt kummoiseen suoritukseen. Hyppääminen on ollu vaikeeta hetken aikaa ja sitä on vaikea lähteä parantamaan äkkiseltään. Olosuhteet ladulla oli hyvät. Hyvä oli hiihtää ja tiukille sain itteni, mutta ei se niin loistokasta menoa tänään ollut."

  Eero Hirvonen
  "Ei ollut ihan paras päivä. Mäessä oli vähän väkinäinen suoritus eikä sanut siihen ihan parasta suoritusta irti. Hiihto tuntui kohtalaiselta, mutta ei saanut ihan pidettyä pakettia kasassa, joten ei liikkunut iha sitä tahtia mitä olisi pitänyt, mutta varmaan ihan omalla tasolla. Tämä oli ihan ok ensimmäinen maailmancupin parisprintti. Näki missä maailman kärjet menee ja siitä lähdetään tavoittelemaan kärkeä."

  Päävalmentaja Petter Kukkonen summasi Salpausselän viikonlopun kahdella nostolla.

  "Kaksi juttua haluan nostaa. Eero Hirvosella hieno avausviikonloppu, eka kerta elämässä maailmancupissa ja lauantaina melkein maailmancupin pisteille. Tänään myös mukiinmenevä suoritus nuorelta pojalta. Tästä on hieno lähteä kohti Trondheimia. Toinen on Leevi Mutru; mies teki tänään selkeän tason noston. Hyvä suoritus tänään ja hiihto kulki mukavasti. Nuoret miehet saivat hyvän positiivisen kokemuksen kisoista."

  Kisan tulokset kokonaisuudessaan FIS:n tulospalvelussa.

  Yhdistetyn joukkue suuntaa maanantaina Trondheimiin yhdistetyn urheilijoille suunnattuihin testeihin. Testeihin ja torstaina käytävään maailmacupinkilpailuun lähtevät Jim Härtull ja Eero Hirvonen.