Uutisen päiväys

27.1.2014← Takaisin

MÄKIHYPPY: Nuorten mäkijoukkueessa positiivinen meininki

  Suomalaiset mäkihyppääjät hakevat onnistuneita suorituksia Val di Fiemmessä tiistaina alkavissa nuorten MM-kilpailuissa, joissa naisten henkilökohtainen kilpailu on ohjelmassa heti avauspäivänä.

 Suomea edustaa viikonloppuna maailmancupin pisteille hypännyt Susanna Forsström. Kilpailussa taso on kova, sillä paikalla on muun muassa maailmancupin johtaja Sara Takanashi sekä useita muita maailman 15 parhaan joukkoon kuuluvia hyppääjiä.

  Fosström huilasi maanantain harjoitukset jalkavaivojaan parannellen.

  ”Susannalla on ollut vähän ’penikoiden’ kanssa ongelmia”, valmentaja Heli Pomell kertoo.

  Sijoitustavoitteita kaksikko ei ole asettanut:

  ”Tavoitteena on tehdä kaksi sellaista hyppyä mitä hän osaa tehdä”, Pomell määritteli arvokisoihin erinomaisen sopivan tavoitteen.

  Miesten mäkihypyssä Suomella on mukana viiden urheilijan joukkue. Henkilökohtainen kilpailu hypätään torstaina, joukkuekilpailu lauantaina. Nuorten MM-mäkihypyssä on perinteisesti ollut todella kova taso, sillä mukaan pääsee useita maailmancupissa hyville sijoille yltäneitä urheilijoita. Tämä vuosi ei tee poikkeusta, mutta suomalaisetkin ovat valmiita. Olympiaedustaja Jarkko Määttä on joukkueen etukäteen nimekkäin edustaja, mutta Määtän hienojen maailmancup-suoritusten lisäksi Miika Ylipulli ja Santeri Ylitapio ovat onnistuneet Continental Cupissa.

  ”Jarkon mäkiviikon tulokset antoivat osviittaa, että hän pystyy kilpailemaan jopa mitalista. Jarkon onnistumiset ovat tuoneet positiivista uskoa joukkueeseen”, valmentaja Kari Pätäri sanoo tyytyväisenä.

  Pätäri on tyytyväinen myös siitä, että joukkue sai kesällä leireillä Predazzossa. Mäki on sen ansiosta tuttu kaikille muille paitsi Elias Vänskälle.

  ”Se on hyvä, sillä mäki ei ole suomalaiselle kovin helppo. Vauhtimäki on hyvin loiva”, Pätäri luonnehti.