Uutisen päiväys

16.7.2015← Takaisin

Kohti huippua etenevät Ojala ja Aalto viihtyvät mäkikarnevaaleilla

  Mäkihyppääjät Juho Ojala ja Antti Aalto edustavat maajoukkueen tulevia vastuunkantajia. Tällä hetkellä Kainuun Prikaatin Urheilujoukoissa varusmiespalvelustaan suorittavat 20-vuotiaat nuorukaiset opastivat sekä kilpailivat Vuokatin Mäkikarnevaaleilla.

  Kuusamon Erä-Veikkojen Ojala ja Kiteen Urheilijoiden Aalto kertovat, ettei huhtikuussa startannut varusmiespalvelus ole häirinnyt heidän valmistautumista tulevaan kauteen.

  ”Ensimmäiset viikot mentiin vähän sen (varusmiespalvelus) mukaan, mutta maajoukkueen leireillä on nyt hyvin päässyt hyppäämään. Alkukesä on mennyt kohtuu hyvin ja kehitystä on tullut”, Ojala kertoo.

  Aalto kertoo osallistuneensa Vuokatin Mäkikarnevaaleille pienestä pitäen. Tänä vuonna leirin ohjelma on kuitenkin hänen osaltaan erilainen.

  ”Nyt olen ensimmäistä kertaa enemmän ohjaajapuolella. Kun olin pienenä täällä, niin näitä nykyisiä hyppääjiä oli silloin ohjaajina. Hauskaa sinänsä, että nyt sitten hyppää niiden kanssa”, Aalto naurahtaa.

  Molemmilla on selviä suunnitelmia kesäharjoittelun toteuttamiseen. Ojala panostaa ponnistusta edeltäviin vaiheisiin.

  ”Selkä pitää saada mahdollisimman suoraksi (vertikaalisesti) ylämäenlaskuasennossa ja asentoa stabiilimmaksi. Se helpottaa tekemistä aika paljon. Oheistreenitkin liittyvät mahdollisimman paljon hyppäämiseen”, nuorten MM-kisojen normaalimäen 16:s kertoo.

  Aalto taas on keskittynyt kehonhallintaan auttaviin harjoitteisiin.

  ”Ne eivät ehkä vielä näy hyppäämisessä, mutta uskon, että niistä on apua tulevaisuudessa.”

  Vuokatin Mäkikarnevaalien yhteydessä hypätyn HS100-mäen kilpailussa Aalto oli 5:s ja Ojala 7:s.  Aalto oli kesän ensimmäisen kilpailunsa jälkeen positiivisella mielellä.

  ”Kisa meni kohtalaisen hyvin. Ensimmäisellä kierroksella ei ollut ihan parasta tekemistä. Tästä on kuitenkin ihan hyvä lähteä liikkeelle.”

  Ojala ei päässyt sinuiksi Vuokatin mäen kanssa.

  ”Eipä tuossa kovin kehuttavaa ollut. Mäki on vielä vähän haasteellinen ja asento heilui kaarteelle tullessa. Mentaalipuolta yritetään kehittää paremmaksi ja saada sitä kautta hyppäämisvarmuutta. Maailmancupiinkin olisi hyvä päästä kokeilemaan.”

  Teksti: Henri Lehikoinen