Uutisen päiväys

22.2.2016← Takaisin

Tiivis kisarumba ei Hirvosta pysäytä

Nuorten MM-hiihdot kilpaillaan Rasnovissa helmikuun viimeisellä viikolla. Romaniassa yhdistetyn kilpailuissa on mukana viisi suomalaisurheilijaa, joista etenkin Eero Hirvoseen kohdistuu kovia menestysodotuksia.

Romaniassa yhdistetyn urheilijat kilpailevat kaksi henkilökohtaista kisaa sekä yhden joukkuekilpailun. Eero Hirvosen osalta viikonvaihde on ollut kiireistä aikaa, sillä esimerkiksi vielä perjantaina nuorukainen kilpaili Salpausselällä maailmancupissa.

“Vähän harmittaa, että juuri Suomen maailmancup-kisojen aikaan sattui nuo nuorten kisat. Olisin mieluusti kilpaillut kaikki Suomessa järjestettävät maailmancupin kilpailut”, Hirvonen pohti viime torstaina.

“Kilpailutahti on ollut tiivis tammi-helmikuun ajan, kotona ei ole montaa päivää ehtinyt käymään, mutta niinhän sen kisakaudella kuuluukin mennä”.

Jyväskylä SC:n urheilijan mukaan MM-etkot Lahdessa kuitenkin toimivat oivana viimeistelynä ennen nuorten maailmanmestaruuskoitoksia.

“Hyvä kuitenkin, että ehdin ensimmäisen kisan Salppurilla kilpailla, perjantain kisa täällä (Lahdessa) toimi samalla hyvänä valmistavana harjoituksena Rasnovin kisoja varten”, Salpausselällä hienon esityksen jälkeen 25:nneksi sijoittunut Hirvonen pohti.

Romaniassa kilpailtavat arvokisat ovat Hirvoselle luonnollisesti tärkeä etappi, joista Salpausselällä uransa ensimmäiset maailmancupin pisteet napannut Hirvonen hakee kauden parhaimpaansa.

“Nuorten MM-kisoihin lähden kuitenkin innolla ja ne ovat myös yksi kauden päätavoitteista. Tavoitteena on tehdä talven parhaita suorituksia, onnistuessa on mahdollista kilpailla hyvistä sijoituksista ihan kärkipäässä”, suomalainen päätti.

Muut sinivalkoisia värejä kantavat urheilijat Rasnovin MM-lumilla ovat Mikko Hulkko, Atte Korhonen ja Ramsaun Continental Cupin kisoissa kahdesti kymmenen parhaan joukkoon yltänyt Arttu Mäkiaho sekä vastikään nuorten olympialaisissa kahdeksanneksi sijoittunut Wille Karhumaa.

Kilpailuaikataulu tämän linkin takana

Kuvassa Eero Hirvonen. KUVA: SHL/Touho Häkkinen

www.hiihtoliitto.fi

Facebook
Twitter @ncteamfinland
Instagram @ncteamfinland
#ncteamfinland
Soundcloud

LUMISPORT TV (YouTube)