Uutisen päiväys

29.12.2016← Takaisin

Yhdistetyn joukkue Lahteen valittu - Hirvonen ja Manninen palaavat maailmancupiin

Yhdistetty palaa joulun ja uuden vuoden vapailta takaisin kilpailutunnelmaan Lahdessa loppiaisviikonloppuna 6.-8.1.2017. Tammikuun ensimmäisenä viikonloppuna kilpaillaan kaksi henkilökohtaista kilpailua. 

Suomen joukkueen maailmancupin maakiintiö nousi neljään urheilijaan alkukauden erinomaisten suoritusten jälkeen. Kokonaisuudessaan Lahdessa kilpailee kahdeksan urheilijan joukkue. Joukkueeseen palaa Ramsaun viikonlopun väliin jättänyt Eero Hirvonen, joka on pystynyt harjoittelemaan niin ladulla kuin mäessäkin hyvin. Rasituksesta kipeytyneet jalat eivät ole enää oireilleet. 

”Lahden viikonlopusta tulee todella mielenkiintoinen. Niin Ilkka (Herola) kuin Eerokin viihtyvät hyvin Lahden betonissa. Eerolla on edelliskausien parhaat tulokset juuri Lahdesta ja Ilkallekin kovaprofiiliset ladut sopivat erinomaisesti. Mielenkiinnolla odotan, miten kaksikko pääsee irti”, pohti päävalmentaja Petter Kukkonen

Myös Hannu Manninen nähdään joukkueessa viiden vuoden maailmancuptauon jälkeen.

”Hannun kunto on hyvä, sen ovat joukkueen sisäiset testikilpailut osoittaneet. Kansainvälinen vauhti testataan vasta Lahdessa, mielenkiintoista nähdä, mihin hän asettuu. Tavoitetta sinänsä ei ole asetettu. Ennenkaikkea on tärkeää, että Hannu pääsee nauttimaan siitä, miksi lähti uudelleen mukaan kovaan harjoitteluun ja kilpailuun”, jatkoi Kukkonen. 

Lahden maailmancup on kokonaisuudessaan näyttömahdollisuus yhdistetyn maajoukkueurheilijoille, jotka mielivät MM-kisajoukkueeseen. Lauantaina Vuokatissa nuorten SM-kisoissa kilpaileva Arttu Mäkiaho nousi Herolan ja Hirvosen imussa hienosti maailmancupin pisteille Ramsaussa, myös muilta voidaan odottaa Lahdessa samaa. Maajoukkue leireilee Lahdessa 2.1. alkaen.

Lahden yhdistetyn maailmancupin aikaan kilpaillaan samoilla laduilla myös maastohiihdon Skandinavia Cupissa. Kilpailuohjelmat ja lisätiedot www.lahtiskigames.com

 

Yhdistetty

Yhdistetyn maailmancup 

Lahti, Suomi 6.-8.1.2017 

www.lahtiskigames.com

Miehet, maajoukkue
Ilkka Herola, Eero Hirvonen, Hannu Manninen, Arttu Mäkiaho

Miehet, kansallinen ryhmä
Matti Herola, Jim Härtull, Leevi Mutru, Jussi Salo 

 

Continental Cup

Hoyedalsmo, Norja 7.-8.1.2017 

Miehet
Mikke Leinonen, Olli Salmela

Yhdistetyn urheilijabiot 


Facebook
Twitter @ncteamfinland
Instagram @ncteamfinland
#ncteamfinland
Soundcloud

LUMISPORT TV (YouTube)

Kuva: SHL/Touho Häkkinen