Uutisen päiväys

12.1.2020← Takaisin

Kaksi suomalaista taas mukana Sapporon maailmancupin kilpailussa - rahkeet eivät vielä riittäneet toiselle kierrokselle

Julia Kykkänen sekä Susanna Forsström nähtiin Sapporossa HS137 mäessä Suomen aikaa aikaisin sunnuntaiaamuna. Hypyt eivät vielä kantaneet maailmancupin pisteille.

Karsinnasta tiensä sunnuntain kilpailuun selvittäneet Julia Kykkänen ja Susanna Forsström eivät nousseet maailmancupin pisteille. Julia Kykkänen oli 95.5 metriä kantaneella hypyllä kilpailun 36:s.

Susanna Forsström hyppäsi karsinnassa jo lupauksia herättelevän 107.5 metrisen, muttei saanut samanlaista hyppyä kilpailuun. Forsström oli kisan 38:s hypätessään 92.0 metriä.

”Tänään ei ollut sen helpompi päivä kuin eilenkään. Karsinnastahyppy oli jo sinnepäin, positiivinen merkki siitä. Sain pikkuisen maltettua vauhtimäen asentoa jolloin oli malttia myös keulalla. Kisahyppy ei ollut sinnepäinkään. Olin menossa taas liikaa eteen ja hyppy ei lennä silloin minnekään. Ei jäänyt hyvä fiilis tästä päivästä, kun oman hypyn saa tehtyä niin kyllä se sieltä vielä tulee,” Forsström kertasi päivän tapahtumia.

Naisten päävalmentaja Ossi-Pekka Valta koki, että kilpailutilanteessa tarvittaisiin enemmän malttia.

”Suskulla ja Julialla karsinnassa jo selkeästi parempaa ajatusta, oltiin jo hajulla tuosta hommasta. Kilpailukierrokselle unohdettiin sitten se oma homma ja lähdettiin selkeästi kilpailemaan, hirveästi puristusta ja ei ollut sitä samaa hyvää mitä karsintahypyillä oli. Hypyt ovat kuitenkin olemassa siellä ja lähdetään sitä nyt Zaoon metsästämään.”

Kilpailun voitti Itävallan Eva Pinkelnig.

Japanissa kilpaillut kolmas suomalainen Jenny Rautionaho jäi karsintaan 83 metrisellä hypyllä.

Karsinnan tulokset
Kilpailun tulokset
Kuuntele kommentteja Soundcloudista