30.12.2016← Takaisin

Määttä 48:s Keski-Euroopan mäkiviikon avauksessa

Jarkko Määttä avasi mäkihypyn Keski-Euroopan mäkiviikon Saksan Oberstdorfissa 48:nnellä sijalla. Suomalainen taipui avauskierroksella Puolan Maciej Kotille, jonka myötä toisen kierroksen paikka ja pistesijat jäivät HS137-mäen kisassa tällä erää haaveeksi.

Mäkiviikon avauskisan ainoan suomalaisen, Jarkko Määtän 108,5 metrinen hyppy ja 94,2 pistettä eivät riittäneet toiselle kierrokselle. Määtän vastus, puolalainen Maciej Kot vei jatkopaikan 129,5 metriä kantaneella loikalla. Pisteitä puolalainen keräsi ensimmäisellä kierroksella 138,2.

"Vaikeaa oli löytää vauhtimäen asentoa. Ensimmäiselle kierrokselle löytyi aika hyvin, mutta ponnistus jäi tosi tarkalle", toissapäivänä 22 vuotta täyttänyt suomalaisurheilija sanaili päivästään.

Historian 65:nnen Keski-Euroopan mäkiviikon avauskisan voiton vei vuoden 2014-2015 kiertueen kokonaiskisan ja myös tuolloin ensimmäisen kilpailun ykkössijan ottanut Stefan Kraft. Itävaltalainen hyppäsi 139,0 ja 134,5 metriä, pisteitä kertyi yhteensä 308,0.

Kakkoseksi mäkiviikon avauksessa sijoittui 137,0 ja 135,0 metriä loikannut Puolan Kamil Stoch taipuen voitosta 2,8 pistettä, Michael Hayböck täydensi itävaltalaisten kelpopanoksen kivuten kolmannelle podium-paikalle 11,8 pistettä maanmiehelle jääneenä.

Kiertueen toinen suomalaisedustaja, Antti Aalto, ei yltänyt torstain karsinnasta kisaan. Seuraavan kerran Aalto, Määttä ja kumppanit hyppäävät jo huomenna uudenvuodenaattona, kun kiertue jatkuu Garmisch-Partenkirchenin HS140-mäen karsinnalla.

"Ei kait tässä kun jatkaa huomenna töitä Garmischissa", Määttä sanoi.