Uutisen päiväys

10.1.2015← Takaisin

Julia Kykkänen epäonnistui Sapporossa - "Meni aivan päin p-settä"

  Yliyrittäminen ja väärin suuntautunut ponnistus sotkivat Julia Kykkäsen kilpailun. Hyppääjän sijoitus lopputuloksissa 32:s.

  Suomen Julia Kykkänen epäonnistui ensimmäisessä Sapporon-osakilpailussa. Varhain lauantaina Suomen-aikaa hypätty kilpailu jäi Kykkäsen osalta yhteen hyppyyn: yliyrittäminen verotti metrejä ja hyppääjän sijoitukseksi tuli 32:s.

  "Meni ihan päin p-settä", kuuluu valmentaja Kimmo Kykkäsen ensikommentti Japanista.

  Hyppääjä itse oli sydämistynyt tuloksesta siinä määrin, että oli lähtenyt välittömästi kilpailun jälkeen harjoittelemaan. Tästä syystä hyppääjältä ei kommentteja saatu.

  "Jenkkityttöjen kanssa se lähti pelaamaan lentopalloa", Kimmo Kykkänen kommentoi.

  Harmitusta lisää se, että Kykkäsen harjoitushypyt Sapporossa olivat onnistuneita. Vielä karsinnassa hän hyppäsi sijaluvulle 18.

  "Julia totesi itse jotenkin niin, että joka vuosi täytyy tehdä aina vaikeamman kautta kaikki. Tässä on ollut pitkä, kuukauden mittainen tauko maailmancupista, ja ei tämä ensimmäinen kerta ole kun hyppääminen on tauon jälkeen ensimmäisessä kilpailussa vähän vaikeata."

  Vaikeaksi kilpailuhypyn teki ponnistuksen suuntaaminen.

  "Keulalta lähdettiin tosi nopeasti jonnekin, mutta ei sinne optimaaliseen suuntaan. Hyppyasennossa ei sinänsä ollut mitään vikaa, ponnistusvaihe vaan lähti johonkin ihan muualle kuin piti", Kimmo Kykkänen analysoi.

  Julia Kykkäsellä on uusi mahdollisuus onnistua sunnuntaina. Aikaerosta johtuen kilpailu käydään Suomen-aikaa varhain aamuyöllä.