Uutisen päiväys

31.1.2016← Takaisin

Kykkäsen sunnuntain kisa jäi yhteen kierrokseen

Naisten mäkihypyn maailmancup jatkui sunnuntai-iltana Saksan Oberstdorfissa. Suomen ainoa edustaja Julia Kykkänen selvitti karsinnan, mutta kisassa tie nousi pystyyn avauskierroksen jälkeen lopputuloksen ollessa 36.

Julia Kykkäsen valmentajan Kimmo Kykkäsen mukaan viimeaikaiset heikommat sijoitukset menevät ponnistuksen piikkiin. Ponnistus on ollut joko ajoissa tai hurjasti myöhässä.

Ponnistuksen ajoitushaasteet johtuvat selässä olevasta ongelmasta. Kykkänen suuntaakin
osteopaatille heti alkuviikosta.

”Selästä löytynee vika. Vaiva on Julialla oireeton, eikä se ole kipeä. Se paljastuu, kun Julia ei pääse laskuasentoon ja vääntää lantiota mutkalle", Kimmo Kykkänen kertoi.

Päävalmentaja-Kykkäsen mukaan hoitoon pääseminen tulee muuttamaan tilannetta.

"Paikat eivät ole kipeänä tai hajalla. Pirusti ottaa päähän, mutta suurin piirtein tiedän, mikä on vikana. Uskon, että kun Julia pääsee hoidettavaksi, niin se auttaa", suomalaisvalmentaja muistutti.

Sunnuntain kisan ykköseksi ponkaisi jo seitsemännen kerran putkeen voittanut Japanin Sara Takanashi. Toiseksi hyppäsi Itävallan Daniela Iraschko-Stolz ja kolmanneksi Norjan Maren Lundby.

Takanashi on kokonaistilanteen keulilla varsin vankasti ennen Iraschko-Stolzia ja Slovenian Maja Vticia. Julia Kykkäsen sijoitus maailmancupissa on yhdeksän kilpailun jälkeen 20:s.

www.hiihtoliitto.fi

Naisten mäkihyppyjoukkue facebookissa
Twitter @Finnjumper #sjteamfinland
Instagram @sjteamfinland #sjteamfinland
LUMISPORT TV (YouTube)