Uutisen päiväys

21.3.2014← Takaisin

Mäkihyppy: Perjantaina Planican mäkikisa jäi suomalaisittain lyhyeksi

  Kisan ainoa suomalainen Lauri Asikainen hyppäsi HS139-mäessä 116 metriä kantaneen hypyn ja tulos ei riittänyt kisan toiselle kierrokselle. Asikainen sai pisteitä hypystään 111,9 ja oli lopputuloksissa 46:s.

  "Ei se ihan käsikirjotuksen mukaan mennyt. Jos eilisiin treenihyppyihinkin vertaa, niin aika alisuorittamiseksi meni. Yritin ehkä vähä turhan varman päälle vetää ja jäi asento vähän taakse eikä mies ollut vauhdin menossa mukana."

  Suomen mäkijoukkuetta vaivaa tällä hetkellä vatsaflunssa ja taudista on saanut kärsiä melkein jokainen joukkueen jäsen.

  "Itsekin kävin taudin läpi ja ei se kyllä mieluisa ollut. Toivotaan, että huomenna ei ole kukaan enää vuodepotilaana ja voidaan keskittyä joukkuekisaan. Kyllä tuosta karsinnasta jäi jätkille hampaan koloon niin, että toivottavasti päästäisiin huomenna hyppämään", kommentoi Asikainen.

  Päävalmentaja Pekka Niemelän kommentit päivästä olivat lyhyet, mutta katseet olivat jo huomisessa.

  "Päivästä ei hirvesti voi tuumata. Lyhyt hyppy ja lyhyt päivä. Nyt sattui meille kauden heikoin päivä ja heikoin kisa tähän päivään, mutta ei auta murehtia ja märehtiä vaan katseet huomiseen."

  "Voidaan sanoa, että huomisen joukkuemäen osalta terveystilanteen joukkueessa pitää parantua, että voidaan ylipäätään lähteä kilpailemaan. Rajuhko kuume ja vatsatauti on kiertäny oikeastaan koko joukkueen läpi. Ollaan siinä tilanteessa, että huomenna aamulla katsotaan mitä tehdään."

  Saksan Severin Freund otti tänään ykkössijan Planican suurmäessä vain kolmen pisteen kymmenyksen erolla Norjan Anders Bardaliin. Kolmanneksi ponnisti isäntämaan Peter Prevc.

  Puolan Kamil Stoch varmisti tänään neljännellä sijallaan mäkihpyn maailmancupin voiton. Stoch karkasi neljännellä sijallaan kokonaistilanteessa tavoittamattomiin ennen sunnuntain päätöskisaa. Stochilla on pisteitä 1370 ja toisena olevalla Freundilla pisteitä on 1223.

  Planicassa hypätään lauantaina joukkuekisa sekä naisten maailmancupin päätöskisa. Miesten maailmancup päättyy sunnuntain henkilökohtaiseen kisaan.

  ****
  Kuuntele Asikaisen ja Niemelän kommentit kisan jälkeen:
  https://soundcloud.com/sourcecloud/lauri-asikainen-planica-21-3
  https://soundcloud.com/sourcecloud/pekka-niemel-planica-21-3-2014