Uutisen päiväys

4.12.2013← Takaisin

Julia Kykkänen palaa tuttuun menestysmäkeen Trentinon talviuniversiadeissa

    Italian Trentinossa 11.-21. joulukuuta kilpailtaviin talviuniversiadeihin matkustaa 34 urheilijan vahvuinen suomalaisjoukkue. Viimeisimpinä joukkueeseen nimettiin mäkihypyn ja yhdistetyn urheilijat. Opiskelijoiden Liikuntaliitto on nimennyt seuraavat mäkihypyn ja yhdistetyn urheilijat
    naisten mäkihyppy
    Julia Kykkänen, Lahden Hiihtoseura

    miesten mäkihyppy
    Sami Niemi, Ounasvaaran Hiihtoseura
    Ossi-Pekka Valta, Lahden Hiihtoseura

    yhdistetty
    Matti Herola, Puijon Hiihtoseura
    Eetu Vähäsöyrinki, Lahden Hiihtoseura

    Lahden Hiihtoseuran 19-vuotias Julia Kykkänen tekee universiadeissa paluun Predazzon mäkeen, josta hän hyppäsi helmikuussa uransa toistaiseksi parhaaseen menestykseen sijoittumalla MM-kisoissa hienosti kymmenenneksi.

    Kykkänen on syystä tyytyväinen paikkaansa Suomeen joukkueessa. Hän on ensimmäinen naismäkihyppääjä, joka edustaa maatamme universiadeissa. Sijoitustavoitteita nuori nainen ei ole itselleen kuitenkaan asettanut. "Jos saan hypättyä hyvät ja rennot hypyt, niin voin olla tyytyväinen", Kykkänen pohtii.

    Universiadit istuvat aikataulullisesti loistavasti nuoren naisen kisa-aikatauluihin. "Ensi viikonloppuna on maailmancupin avauskilpailu Norjassa, jonka jälkeen suuntaan universiadeihin, ja ennen joulua ehtii vielä olla toinen maailmancupin osakilpailu Saksassa", Kykkänen luettelee joulukuun aikataulujaan.

    Mäkihyppääjän kisatahti jatkuu yhtä tiiviinä myös koko alkuvuoden, ja Kykkäsen tavoitteena on ansaita edustuspaikka Sotshiin. Juuri ennen olympialaisia on luvassa viikon hengähdystauko, Kykkänen toteaa kuin ohimennen. Intensiivinen kisatahti on hänelle aivan tuttua.

    Suomen universiadijoukkue matkustaa Italiaan pääosin 10. joulukuuta, päivää ennen kisojen avajaisia. Kilpailutapahtumat alkavat suomalaisten osalta 12. joulukuuta, jolloin ohjelmassa on maastohiihdon skiathlon-kilpailut.