20.8.2017← Takaisin

Herola ja Hirvonen henkilökohtaisessa kisassa kympin sakissa - Mäkiaholle ensimmäiset kesä-GP-pisteet

Suomen yhdistetyn joukkue jatkoi vahvoja otteitaan kesä-GP-sarjan ensimmäisessä henkilökohtaisessa kilpailussa Oberwiesenthalissa. Ilkka Herola oli kilpailun yhdeksäs ja Eero Hirvonen kymmenes.

Aamupäivällä hypätty mäkiosuus jätti parantamisen varaa. Ilkka Herola lähti parhaana suomalaisena rullaladulle 17:ntenä minuutin ja 12 sekuntia kisaa johtanutta Itävallan Mario Seidlia perässä.

”Hypyssä palattiin takas niihin perustason virheisiin, on tässä ollut huomattavasti parempiakin. Mutta hyvien treenihyppyjen kautta yritetään saada siirrettyä kisatilanteisiinkin hyvää hyppyä”, mietti Herola kisan jälkeen.

Hiihto sujui eilisen tapaan ja loppusijoitus nousikin Herolalla yhdeksänneksi. Herola jäi lopulta minuutin ja kuusi sekuntia voittaja Seidlista. Herolan tapaan Eero Hirvonen nosti hiihto-osuudella sijoitustaan reippaasti sijalta 22. sijalle 10.

”Hiihtäminen oli kyllä tosi positiivinen, että se meni niin kuin suunniteltiin ennen starttia ja sitä jakso hiihtää loppuun asti ihan kunnolla. Ilun kanssa siinä pysty hiihtämään ja tuli ihan hyvä lopputulos sillä tavalla”, kuittasi Hirvonen.

Vahvaa kokonaispanosta täydensi Arttu Mäkiahon 21:n sija ja mies nappasikin uransa ensimmäiset kesä-GP-pisteet Oberwiesenthalista jatkaen viime talven nousemistaan kohti maailman kärkeä. Leevi Mutru oli kisan 36:s ja Matti Herola 44:s.

Päävalmentaja Petter Kukkonen tietää joukkueensa vahvuudet sekä tulevien päivien haasteet.

"Pirteä hiihto jätti hyvän loppumaun kilpailupäivästä. Kaikki hiihti hyvin, pojilla oli aktiivista hyvää hiihtoa ja ne hallitsi niitä letkoja, missä hiihtivät. Hiihtokunto vaikuttaisi siis aika hyvältä. Hyppäämisen kanssa oli tänään pikkuisen haasteita, kisatilanteessa hyppääminen ja oman perustekniikan toteuttaminen. Sitä me lähdetään harjoittelemaan tuonne seuraaviin kilpailuihin”, summasi Kukkonen.

Yhdistetyn kesä-GP jatkuu keskiviikkona Itävallan Tschaggunssissa henkilökohtaisella kilpailulla.